פורסם ע"י איתמר קוטלר בתאריך 19/02/13  (ביקר ביעד באפריל 2007 בטיול זוגי) 9 לייקים   |   6.0K צפיות

מסלול הטיול בקוסטה ריקה נגזר באופן ישיר מתוואי השטח במדינה שרובה מכוסה בג'ונגלים ויערות גשם. מכיוון שיש מספר אזורים שלא ניתן לעבור ביניהם, לא ניתן לתכנן בקוסטה ריקה מסלול מעגלי. בניית המסלול בקוסטה ריקה היא לכן בצורת כוכב כשנקודת המוצא היא עיר הבירה, סן חוזה (כל פעם נוסעים לאזור אחר במדינה וחוזרים לסן חוזה לפני שעוברים לאזור הבא).

ניתן לטייל בקוסטה באמצעות התחבורה הציבורית או באמצעות רכב שכור (כמובן שהכל פונקציה של כסף וסוג הטיול הרצוי). התחבורה הציבורית בקוסטה ריקה זולה, אמינה ומגיעה לכל מקום במדינה. החיסרון שלה הוא שהיא עלולה לעכב אתכם במעבר בין מקומות. השכרת רכב מצד שני עשויה להבטיח ניצול יעיל של הזמן והגעה למקומות שלא הייתם מגיעים אליהם בעזרת אוטובוסים, אבל יש לה מחיר לא זול בכלל (בקוסטה ריקה משכירים רכבי 4X4 והעלות ליום השכרה מתחילה ב- 60-65$ לפני דלק). ניתן גם לשכור רק לחלק מתקופת הטיול ולוותר עליו בשאר הזמן (הרכב יהיה שימושי בעיקר בצפון ובצד הפסיפי, בצד הקאריבי כנראה שהוא יעמוד רוב הזמן ללא שימוש).

אזור סן חוזה:

בסן חוזה עצמה אין הרבה מה לעשות, אבל בגלל שסביר שתבלו בה 3-4 ימים לפחות במהלך הטיול (בגלל טיול הכוכב) כדאי למצוא בכל זאת מה לעשות באזור שלה. אופציה אחרת כתחנת מעבר במקום סן חוזה, היא העיירה אלחואלה הסמוכה לה (עיירה קטנה והרבה יותר סימפטית מעיר הבירה). שני טיולי יום נחמדים שיוצאים מסן חוזה (או מאלחואלה) הם להרי הגעש פואז ואירזו.  חובבי האקסטרים יוכלו לנצל את אחד מהימים בסן חוזה ולצאת לשייט רפטינג במים סוערים.

צפון המדינה:

חלקה הצפוני של קוסטה ריקה הוא אזור ירוק ומלא באוצרות טבע. כדאי לתכנן באזור פרק זמן 5-7 ימים שלאחריו תצטרכו לחזור לסן חוזה (במידה ואתם מטיילים עם רכב 4X4, ניתן לעבור ישירות לצד הפסיפי). שתי העיירות המרכזיות בצפון הן לה פורטונה וסנטה הלנה כשמומלץ להשקיע 3-4 ימים בלה פורטונה ועוד 2-3 ימים בסנטה הלנה. המעבר בין העיירות הוא או באמצעות רכב 4X4 או באמצעות שירות של ג'יפ-סירה-ג'יפ (ייקחו אתכם עם ג'יפ לנהר, תחצו את הנהר בסירה ואז ג'יפ נוסף יסיע אתכם ליעד).

לה  פורטונה: העיירה המפורסמת שוכנת למרגלות הר הגעש ארנל שהוא גם האטרקציה המרכזית באזור. מלבד הסיור בשמורת הטבע שמקיפה את ההר והתצפית על הר הגעש המתפרץ בשעות הערב, מומלץ לנסות את אחד מהמעיינות החמים באזור, לצאת טיול במפל לה פורטונה ולנסוע ליום סיור בשמורת הטבע של הקניון השחור (Cano Negro).

סנטה הלנה: ממוקמת בסמוך לשמורת הטבע של מונטה ורדה שמהווה את האטרקציה המרכזית במקום. בשמורה ניתן ללכת על גשרים מעל צמרות עצי הג'ונגל, לעשות אומגה בתוך היער וליהנות משלל פעילויות אקסטרים. בעיירה עצמה יש חוות פרפרים נחמדה.

הצד הפסיפי:

בצד הפסיפי של קוסטה ריקה יש לא מעט חופים מרהיבים, שמורת טבע אחת מרשימה במיוחד ואת הג'ונגל השני בגודלו בעולם אחרי האמזונס,, הקורקובדו. זמן הטיול המומלץ באזור הוא 5-10 ימים (בהתאם לבחירה אם להגיע לקורקובדו שנמצא ממש בדרום המדינה לעשות שם טרק של 2-3 ימים). הצד הפסיפי הוא האזור הכי פחות גשום בקוסטה ריקה, כך שאם נפלתם על שבוע של גשם, מומלץ לברוח לאזור הזה.

מנואל אנטוניו:  השמורה שממוקמת על הים נחשבת לשמורת הטבע היפה ביותר בקוסטה ריקה ולאחד מהחופים הכי יפים במדינה. ניתן לראות בה קופים, שלל זוחלים , ציפורים ועצלנים. ניתן לישון בעיירה של מנואל אנטוניו או בעיירה הסמוכה קפוס שנחשבת זולה יותר. מומלץ להשקיע במקום לפחות 2-3 ימים.

מונטזומה: עיירת מהגרים שמושכת אליה בעיקר אומנים. מקום להירגע לנוח ולבלות. מתאים בעיקר למי שמחפש מקום עם קצת חיי לילה וקניות. יש גם כמה מסלולי טיול למפלים באזור. לא רחוק ממונטזומה נמצאת עיירת הגולשים מאל פאיס. אם מגיעים למקום, י2-3 ימים יספיקו בכדי למצות.

טמרינדו: עיירת חוף אמריקאית וממוסחרת. מתאימה בעיקר למי שגולש או רוצה ללמוד לגלוש. נחשבת גם ליקרה יותר ביחס לחופים אחרים באזור.

סמרה: עוד עיירת חוף קטנה עם חול לבן ואוירה רגועה במיוחד. אופציה חלופית לחופים העמוסים יותר.

חאקו: עיירה גדולה יותר מרוב עיירות החוף בצד הפסיפי והמקום היחיד בקוסטה ריקה בו ישנו בית חב"ד פעיל. חופים פחות מרשימים מאשר בעיירות אחרות אבל אזור טוב למי שרוצה לגלוש.

הקורקובדו: נמצא בחלקה הדרומי ביותר של קוסטה ריקה ולכן דורש זמני נסיעה ארוכים (7 שעות ממנואל אנטוניו, 10 שעות מסן חוזה). ניתן להגיע למקום ולעשות טרק של 2-4 ימים או ללון בקמפינג בסמוך לשמורה ולהכנס לג'ונגל ליום טיול מודרך. צריך לקחת בחשבון למי שמתכנן להכנס לטרק שצריך להזמין מקום מראש בבקתות של הריינג'רים  ושמדובר בטרק לא קל בכלל (היומיים ההכרחיים בטרק חוצים את השמורה ודורשים הליכה של 15-20 ק"מ ביום בתנאים קשים של חום / גשם על קו החוף). מי שמגיע לקורקובדו צריך לתכנן 4-5 ימים מלאים לנסיעות והטיול בשמורה.

הצד הקאריבי:

האזור הקאריבי של קוסטה ריקה מתאפיין בחופים מרהיבים שעטופים ביערות גשם. זה האזור הרגוע יותר במדינה שבו מומלץ פחות לרוץ ויותר להישאר במקום קבוע ליהנות מהחופש. המקומות המרכזיים שצד הקאריבי הם שמורת טורטוגוארו המקסימה, העיירה פורטו ויאחו והעיירה הקטנה קאוואיטה. הטיול בצד הקאריבי שווה לפחות 7 ימים מלאים (וסביר שתרצו להישאר עוד).

טורטוגוארו: שמורת טבע שנמצאת על הים עם עיירה קטנה שנמצאת בתוכה. הסיור בשמורה מרשים במיוחד כיוון שהוא נעשה עם סירות קטנות (קאנו) בתעלות מים שחוצות את השמורה וכך ניתן לצפות בג'ונגל מהצד מבלי להפריע לו. במספר מועדים בשנה מגיעות למקום נקבות של צבי ים להטיל את הביצים שלהן. לעיירה לא ניתן להגיע עם רכב אלא רק באמצעות סירה (דרך פורטו לימון). כדאי להגיע למקום ל- 2-3 ימים ולקחת בחשבון שאם במקרה יורד גשם חזק במיוחד, יש סיכוי שהנהר יוצף ותאלצו להישאר במקום זמן ארוך מהמתוכנן.

פןרטו ויאחו: עיירה שמחה וצבעונית שהוקמה על ידי יוצאי ג'מייקה ונחשבת לאחד מהמקומות היפים והמהנים ביותר במדינה כולה. רוב המטיילים שוכרים אופניים יוצאים לתור את החופים שנמצאים כמה קילומטרים מחוץ לעיירה (מומלץ במיוחד החוף Punta Uva). כדאי לתכנן לפחות 3-4 ימים בפורטו ויאחו כי זה מקום שמתמכרים אליו במהירות.

קאוואיטה: עיירת חוף נוספת במרחק כחצי שעה נסיעה מפורטו ויאחו שהפכה לפופולרית בשנים האחרונות. במקום ישנה אוירה רגועה ורומנטית וכמובן חופים מרהיבים.

עוד כמה המלצות:

- אם אתם מגיעים לפורטו ויאחו ויש לכם מספיק זמן (שבוע לפחות), ניתן לעבור את הגבול לפנמה אל קבוצת האיים הבתוליים בוקס דל טורוס. מדובר באזור טבע מרשים עם שלל חופים ומסלולי טיול. ניתן לראות באזור דולפינים וצפרדעים אדומות.

- בנסיעה מסן חוזה לצד הקאריבי, ניתן לעצור ללילה בעיירה קטנה שנקראת אורוסי. העיירה נמצאת בעמק מרהיב וניתן לצאת ממנה למספר טיולי יום. למי שממדיך לטיול ארוך יותר במרכז אמריקה, מדובר במקום הזול ביותר בקוטטה ריקה ללימוד ספרדית. 

על מנת להגיב עליכם
כתבות על קוסטה ריקה
טיפים לטייול בקוסטה ריקה
שאלות על קוסטה ריקה
הכתבה מאת איתמר קוטלר פורסמה בתאריך 20/06/19 15 לייקים   |   13K צפיות
טיול בקוסטה ריקה עם ילדים קוסטה ריקה היא יעד מושלם לכל מי שחובב טבע ובעלי חיים. היינו לפני הרבה שנים ומאז חלמנו לחזור. בפסח האחרון החלטנו לשבור את מחסום הטיסות הארוכות ולקחנו את הילדים הקטנים (4.5 ושנה וחצי) לטיול בלתי נשכח בקוסטה ריקה ומקסיקו. אם נסכם את החוויה בצורה פשוטה, אז נכון שהטיסות ארוכות ומאתגרות, אבל חוויית הטיול ...המשך קריאה
הכתבה מאת איתמר קוטלר פורסמה בתאריך 07/05/14 17 תגובות   |   6 לייקים   |   14K צפיות
50 גוונים של ירוק אם תבקשו ממני לתאר את קוסטה ריקה במילה אחת, אין ספק שהמילה הזאת תהיה "ירוק". הכל בקוסטה ריקה ירוק: בין אם זה ג'ונגלים סבוכים, יערות גשם על הרים הנושקים לעננים, גבעות ועמקים הפזורים ברחבי המדינה. הכל בקוסטה ריקה ירוק וזה לא הירוק הרגיל שאתם מכירים מטיולים במקומות אחרים בעולם - זהו ירוק המציג כמות ...המשך קריאה
טסים לחו"ל מוגנים עם אקספלורר
במיוחד בתקופה הזאת, חשוב לטוס לחו"ל מוגנים ומכוסים. באקספלורר תמצאו ביטוח נסיעות מקיף שכולל כיסוי קורונה מורחב ואת שירות מגן טיסה שמבטיח 100% החזר במקרה חירום שאינו מאפשר לטוס.
לעוף על עצמכם - ולהרוויח מזה כסף
יש לכם תמונות מהטיולים האחרונים שלכם או טיפים לחלוק ולחלק? משתפים ידע, עונים על שאלות בפורום ומקבלים שוברי הנחה להזמנת טיסות באקספלורר בהתאם לתקנון
X