הקדמה: ביקור בניו זילנד הוא ביקור במעין פנטזיה. ללא צל של ספק, מדובר באחד מן המקומות היפים ביותר הקיימים על גבי כדור הארץ. כפי שלבטח ראיתם בטרילוגיית שר הטבעות, זוהי ארץ יפיפייה, שלווה, עם נופים שקשה לתאר במלים. אולם מה שמדהים במדינה היפהפיה הזו הוא כי תיאורה לא רק הולם את נופיה, אלא גם את יושביה המכונים "קיווים" (סוג של עוף נפוץ בניו זילנד המהווה סמל לא פורמאלי שלה). האוכלוסיה ה"קיווית" אדיבה, שלווה ומסבירת פנים, ובזכותה (וכיאה לגן עדן), זהו גם אחד מן היעדים הבטוחים ביותר לטיול, כאשר ניתן להסתובב בחופשיות כמעט בכל מקום ובכל שעה. בניו זילנד תמצאו טרקים מהטובים בעולם, חופים מרהיבים, ספורט אתגרי בהתגלמותו, ותרבות עשירה. מה שנותר לכם לעשות הוא פשוט לחסוך, לארוז, ולצאת לדרך אל המסע למקום הקרוב ביותר לגן עדן.
קצת על ניו זילנד: זוהי מדינת איים צעירה יחסית, הממוקמת בדרום מערב האוקיינוס השקט (או הפסיפי, כמו שרובכם מכירים). למעשה, היא מורכבת משני איים גדולים ועוד מספר איים קטנים. אורכה הכולל של ניו זילנד הוא כ- 1600 ק"מ (בערך פי 2 וחצי מישראל) והיא מתפרשת על שטח של מעל 260,000 קמ"ר. ניו זילנד נחשבת די מבודדת. למשל בינה לבין אוסטרליה, מפריד הים הטסמני ועוד כ- 2000 ק"מ. המתיישבים הראשונים של ניו זילנד, נקראים "מאורים" ולתרבותם ניתן הרבה מקום במדינה. תוכלו להבחין בהם בקלות מאחר וגוון עורם כהה יותר בשל מוצאם הפולינזי. שפתם של המאורים נקראת מאורית וזוהי השפה הרשמית השנייה בניו זילנד. הראשונה היא אנגלית.
המדינה מחולקת לשני אזורים עיקריים:
האי הצפוני. האי הצפוני הוא השני בגודלו אך המאוכלס ביותר. זהו אזור שופע בכל טוב, עם מגוון נופים ירוקים, יערות גשם, חופים מדהימים ואטרקציות. אולם המאפיין העיקרי של האי הצפוני, הוא הפעילות הוולקנית שבו. לכל אורכו ורוחבו של האי פזורים הרי געש, מעיינות חמים, גייזרים ועוד אתרים מעניינים שמשקפים ומזכירים לנו את הפעילות הרותחת מתחת לפני האדמה.
האי הדרומי. זהו האי הגדול ביותר בני זילנד למרות שרק כשליש מהאוכלוסיה מיישבת אותו. רכס הרי האלפים הדרומיים חוצה אותו לאורכו כאשר רוב האוכלוסיה, מתגוררת במישורים ממזרח לרכס. האי הדרומי עמוס בכל עיצוב אפשרי של הטבע. מלבד הרי האלפים, יש בו פיורדים מרשימים, אגמים ונהרות רבים, ומיותר לציין שכמות הטרקים באזור רבה ומגוונת. בנוסף, מציע האי מבחר אטרקציות מזרימות אדרנלין. על פי רוב המטיילים, האי הדרומי מרשים יותר בתכולתו וחווית הטיול בו, מקבלת עוצמות שלא תיארתם.
אז למה כדאי לבקר בניו זילנד?
טבע. אוצרות הטבע שבה, כל כך יפים ומגוונים, שנראה כי כך היה צריך להיראות עולם אוטופי. כשליש משיטחה מורכב מפארקים ושמורות טבע. בכולם תמצאו שבילים מסומנים ומסודרים, תשתיות נוחות כמו אתרי קמפינג מאורגנים עם מקורות מים, יציאות לחשמל, מקלחות ושירותים ציבוריים ומטבחון משותף. סמוך לכל פארק, תמצאו מרכזי מבקרים הנקראים i-site ומרכזים של DOC (Department of Conservation), המכילים את כל האינפורמציה הדרושה בכדי לצאת לדרך בצורה מאורגנת.
טרקים. זוהי באמת אבן שואבת למדינת האיים היפה הזו. כמעט כל אחד שמעוניין לחוות קצת שקט בחיק הטבע, יכול לממש זאת. הטרקים בניו זילנד קיימים בכל דרגות הקושי. מטיולים חד יומיים פשוטים, למסעות של מספר ימים למטיבי הלכת. למעשה היא איגדה עבורנו לרשימה את 9 המסלולים המובילים בה.
חופים. חופיה של ניו זילנד ארוכים, נקיים להפליא ואפילו צבעוניים. אם תעצרו במהלך הנסיעה לאורך החוף, תוכלו לעתים להיתקל באריות ים או פינגווינים השוכבים בנחת תחת השמש.
ספורט אתגרי. ענף הספורט האתגרי בניו זילנד הוא מהמפותחים בכל עולם. הניו זילנדים חשבו כמעט על כל רעיון שיכול להעלות לכם את הדופק. באנג'י, צניחה חופשית, קפיצה ממגדל גבוה, סקי, טיפוס על קרחונים, ראפטינג, ואפילו נפילה במורד מדרון כשאתם בתוך כדור גומי ענק - ספורט המכונה זורבינג.
מזג האוויר בניו זילנד: ניו זילנד ממוקמת בחצי הכדור הדרומי, משמע, כל העונות בה הפוכות משל ישראל. כשקיץ אצלנו, בני זילנד חורף וכן הלאה. בגדול, העונה המתויירת ביותר בניו זילנד היא בין החודשים דצמבר לפברואר (חודשי החורף אצלנו). זהו הקיץ הניו זילנדי בו הטמפרטורות נעות בין 20 ל- 30 מעלות צלזיוס. גם התלמידים בבתי הספר והסטודנטים יוצאים לחופש לכן יש להיערך לעליית מחירים בהתאם. יחד עם זאת, ניו זילנד לא מאופיינת במזג אויר קיצוני ו"ממושמע" לכן טיול בניו זילנד בין החודשים אוקטובר למאי, גם עשוי להיות מפתיע באקלים נוח למדי. אזורה הצפוני של ניו זילנד, מאופיין באקלים סוב טרופי, מה שאומר שקצת יותר חמים שם. גם צפון מזרח האי הדרומי עשוי להיות נוח לטיול בתקופות החורפיות יותר. דרומה של המדינה, לעומת זאת, קר יותר, והחורף מורגש בעוצמות יותר חזקות. לכן, טיול בחורף עשוי להיות מוצלח יותר לאוהבי הספורט החורפי, ופחות לאלו הרוצים לראות נופים. דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא גשם. הגשם בניו זילנד לא כ"כ צפוי ועלול להפתיע כמעט לכל אורך השנה.
איך מגיעים לניו זילנד? מדובר באחד מן היעדים הרחוקים ביותר ממדינת ישראל, ולכן זהו גם יעד יקר יותר בכל הקשור לדרכי ההגעה. המחיר יכול להגיע ל- 1700 ואפילו ללמעלה מ- 2100 דולר, כאשר טיסה לניו זילנד אורכת קצת פחות מיממה. אין טיסות ישירות לניו זילנד מהארץ, אך יש טיסות עם עצירות באירופה או בדרום מזרח אסיה. מטיילים רבים הופכים את העצירות הללו ליתרון ומנצלים אותן לביקור ביעדים אקזוטיים נוספים. בד"כ, הטיסות לניו זילנד עוברות דרך בנגקוק וסינגפור וכוללות יותר מעצירה אחת. קיימת האפשרות לטוס לבנגקוק ולחפש משם כרטיס טיסה יחסית זול לניו זילנד, למשל עם חברת "קתאי פאסיפיק", חברת תעופה הונג קונגית מצויינת, הנבחרה לא פעם לחברת התעופה הטובה ביותר בעולם. למרות שקיימים בניו זילנד 3 נמלי תעופה בינלאומיים (אוקלנד, קרייסטצ'רץ' וולינגטון), רוב הטיסות מישראל נוחתות בנמל התעופה של אוקלנד, הממקום כ- 20 ק"מ דרומית למרכז העיר. דרך נוספת להגיע לניו זילנד, היא כמובן דרך אוסטרליה. מטיילים רבים המגיעים לאוסטרליה, מבצעים גיחה של חודש חודשיים למדינת האיים הקטנה, באמצעות טיסה האורכת בין 3 ל-4 שעות (מסידני לאוקלנד).
טיפ קטן. לפני ההגעה, במיוחד אם אתם מגיעים בעונה החמה (נובמבר, דצמבר עד פברואר), תזמינו לכם מראש מקום לישון בו לאחר הנחיתה. אוקלנד עשויה להיות די עמוסה במטיילים.
איך מתניידים בניו זילנד?
טיסות פנימיות. כמעט בכל עיר גדולה בניו זילנד, קיים נמל תעופה. הטיסות אינן זולות ומחיריהן מושפע לרוב מן המרחק ומהעונה, כאשר נעים הם בין 60-180$ ואף יותר. מפעילת הטיסות העיקרית בניו זילנד, המגיעה כמעט לכל יעד פופולרי יותר ופחות, היא Air New Zealand. יחד עם זאת, מומלץ לבדוק את מחיריהן השונים של המתחרות, בעיקר חברת התעופה Jetstar הידועה במחיריה האטרקטיביים. קחו בחשבון שהטיסות אמנם חוסכות בזמן, אבל מפספסים בגדול את הנופים בדרך מהם ניתן להתרשם בעיקר מנסיעה על כבישיה של ניו זילנד.
תחבורה ציבורית. ניתן לרכוש כרטיס פתוח לאוטובוס המגיע כמעט לכל פינות המדינה. ישנן מספר מפעילות כשהפופולרית היא ה- Magic Bus. מדובר באופציה לא כל כך זולה, אולם היא מורידה קצת את האחריות של אחזקת רכב, ומאפשרת נסיעה בה אתם יכולים נטו ליהנות מהנוף מבלי לשים לב לכביש.
רכישת רכב. מטיילים רבים שהזמן לא דוחק בהם, רוכשים רכב (רצוי שלא בעונה) ומוכרים אותו בתום הטיול. המקומות היותר פופולריים לרכישה ומכירה הם אוקלנד וקרייסטצ'רץ'. כצפוי, בעונת התיירות יהיה זה קשה יותר להשיג רכב זול ובמצב טוב. יחד עם זאת, אם תתחילו בעונות הפחות מתויירות ותסיימו בשיא עונת התיירות, תוכלו לסיים את הטיול עם עסקאות לא רעות בכלל. עלות רכב עשויה להגיע לכ- 1000$ (תלוי בסוג הרכב), ולעתים אף ניתן להחזיר את ההשקעה הראשונית במכירתו בתום הטיול. לא תמיד ההשקעה חוזרת במלואה ועדיין יש לקחת בחשבון הוצאות דלק (כ- 2 דולר לליטר) ותיקונים, אולם עדיין מדובר באלטרנטיבה משתלמת לתרמילאים. כאמור, בקריסיטצ'רץ' ובאוקלנד קיימים שווקים של מכוניות בהם תוכלו לבחור ולאחר מכן, להציג את רכבכם. אמצעי ההתניידות הזה חוסך גם בלינה מאחר וניתן לישון ברכב או פשוט להחנות במקומות בהם ניתן להקים אוהל למשך הלילה. למעשה, אם יש לכם כמה ימים להקדיש לעסקת הרכישה והמכירה, והזמן אינו דוחק בכם, מומלץ לבחור באפשרות הזו.
השכרת רכב או קראוון. עלות השכרת רכב בניו זילנד נעה בממוצע בין 20-100$ כמובן כתלות בסוג הרכב. ללא ספק, היתרון שבהשכרה טמון בחסכון בזמן - זמן הרכישה והמכירה. המחירים כאמור הם סבירים, אולם כדאי לבצע סקר שוק לפני ההשכרה. מומלץ לבדוק את תעריף חברת Ace המציעה מחירי השכרה סבירים ביותר.
טרמפים. ניו זילנד היא מקום מאוד בטוח ולכן אין שום בעיה עם האפשרות הזו, ולמעשה רוב המקומיים יעצרו לכם וידאגו לקחת אתכם למחוז חפצכם. יחד עם זאת, תמיד כדאי קצת להיזהר אם אתם לבדכם. יחד עם זאת, שימו לב כי יש מקומות בהם תוכלו להמתין זמן רב עד שתראו מכונית עוברת.
מעבורת. המעבר בין האיים מתבצע ע"י מעבורת, עליה ניתן לעלות גם עם הרכבים. עלות המעבר עם המעבורת נעה סביב ה- 45$ לאדם עם תוספת של כ- 120$ לרכב פרטי. המחירון אינו זול אך ההפלגה על המעבורת חוויתית וללא ספק יפהפיה. השייט אורך כ- 3 שעות מנמל וולינגטון שבאי הצפוני, לנמל פיקטון שבפתחו של האי הדרומי.
שימו לב! בניו זילנד נוהגים בצד השמאלי של הכביש – נסו לזכור זאת טרם אחזתם בהגה.
עלויות: אם נתמצת את העלויות במשפט אחד - ניו זילנד היא יעד יקר. העסק המרושש הזה מתחיל עוד בכרטיס הטיסה וממשיך בדרכי ההתניידות, באוכל ובלינה. יחד עם זאת, במידה ובחרתם להעביר את הלילה ברכבכם בצד הדרך, אכלתם אוכל מבושל ממצרכים שקניתם בסופר ונסעתם בטרמפים או ברכב אותו רכשתם, העלות היומית עשויה להגיע ל- 25-30$ בממוצע. קחו בחשבון כי זו אינה כוללת את מגוון האטרקציות המוצעות. אם מתחשק לכם להתפנק במלונות ובמסעדות, הסיפור כבר מתחיל להתייקר. להלן פירוט העלויות השונות.
לינה. אז איפה שמים את הראש בלילה? ניתן ללון בניו זילנד מבלי להוציא דולר אחד על ידי לינה בצד הדרך ברכבכם (יש להיזהר עם אופציה זאת מאחר ואתם עלולים לקבל על כך דו"ח- שימו לב שלא נמצא שלט האוסר על כך), באוהלים, וב-HIT (ובשמו המלא: Hosting Israeli Travellers). זהו ארגון המורכב ברובו מנוצרים אוהבי יהודים, הפותחים את ליבם וביתם למטיילים ישראלים (לעתים תמורת 5$ או מעט יותר). זוהי דרך נוספת המספקת נקודת מבט מעניינת על הקיווים הנדיבים. במידה וישנתם באכסניות מטיילים או באתרי קמפינג, העלות הממוצעת נעה בסביבות ה- 20$. קיימת בניו זילנד רשת של אכסניות בשם BBH המאגדת למעשה את פרטיה של מאות אכסניות הפזורות בניו זילנד, וקובעת עבורן כללים ליישור קו (כמו ניקיון, מים חמים וכו'). ניתן לרכוש כרטיס חבר של BBH תמורת כ- 40$. הכרטיס מעניק הנחות בלינה כך שעם הזמן,
זה משתלם מאוד. בגדול, עלות הלינה באתרי קראוונים והוסטלים נעה בין 15-50$. יש לקחת בחשבון שאם אתם מגיעים כזוג או כקבוצה של שלושה מטיילים ומעלה, העלות לכל אדם מוזלת. בכל הנוגע למלונות בניו זילנד, הם אינם נמנים מבין הזולים בעולם. מחיריהם לרוב מתחילים מ- 100$ ללילה ואף יותר באכסניות כמו Bed & Breakfast, ונוסקים ל- 1800$ ויותר במלונות יוקרתיים בעלי חמישה כוכבים. במלונות כמו אלו, כל כוכב מבין חמשת הכוכבים, נוצץ ובוהק כמו המלון.
אוכל. בכל הנוגע לאוכל ושתייה, מומלץ לקנות בסופרמרקטים הגדולים בניו זילנד, אספקה לפני כל טרק או נסיעה ארוכה. הרשתות היותר זולות, ממוקמות בעיקר בערים הגדולות, כאשר אחת מהזולות ביותר נקראת "PackNSave". מוצרים של חברת "Homebrand", יהיו הזולים ביותר. הם לא המוצרים האיכותיים ביותר אבל עושים את העבודה ויש להם כמעט הכל. עלות המצרכים היא סביב ה- 10$ ליום, אולם אם תחשקו בבשרים, הסיפור הקולינארי קצת הולך להתייקר. הכנת האוכל בעצמכם תהיה חסכנית יותר. למרות זאת, בכל מקום יש גם מסעדות ורשתות מזון מהיר המוכרות לכולם.
במקרה של המטייל הממוצע, ייתכן והחשק לאכול במסעדות ולא להכין בכל יום מחדש את האוכל, יעלה מעט, וגם לכיס. המסעדות בניו זילנד אינן זולות. ארוחה ברשת מזון מהיר עשויה לעלות כ- 5$ ולעתים 3$ יותר. ארוחה במסעדה ממוצעת, עולה בין 15-30$. אמנם לא זול, אך שווה לעתים את הפינוק של לאכול מבלי לשטוף את הכלים. מסעדה טובה בניו זילנד (ויש הרבה כאלו), לא תעלה פחות מ- 30$ לאדם. התחום הקולינארי מפותח לא פחות מהמדינה, וקיים מגוון רחב של מסעדות החל באסייתיות ועד לאיטלקיות קלאסיות. קחו בחשבון שגם הבטן תופחת יחד עם המחיר.
כסף ומסמכים: ישראלים המגיעים לניו זילנד אינם זקוקים לויזה, ומקבלים אשרת שהייה ל- 3 חודשים. אם אתם מעוניינם לשהות בניו זילנד מעבר ל-3 חודשים, ניתן להאריך את הויזה במשרדי הגירה תמורת 80 דולר ניו זילנדי (כ- 220 ש"ח). בד"כ הם לא עושים בעיות. בנוגע לאמצעי תשלום, בניו זילנד מקבלים גם כרטיסי אמריקן אקספרס וגם מאסטרקרד. כמעט בכל מקום מיושב יש בנק וכספומט, לכן אין שום בעיה למשוך כסף כמו גם לפדות המחאות נוסעים. תופתעו לגלות שהעמלות לא כל כך גבוהות כפי שהייתם מצפים. התשלום הוא באמצעות המטבע המקומי, הדולר הניו זילנדי.
תקשורת: טלפונים סלולרים בתקן GSM יעבדו ברוב אזורי המדינה. אפשרות יחסית זולה היא לקחת מכשיר פלאפון מהארץ ולקנות בניו זילנד כרטיסSIM מקומי. כך, עלות השיחות הנכנסות היא של המתקשרים מהארץ ללא השתתפות שלכם. מטיילים רבים שולחים SMS למשפחתם על מנת שיחייגו לנייד המקומי. מעבר לכך, ניתן לרכוש בניו זילנד כרטיסי חיוג. לא מדובר באפשרות זולה, אך יחד עם זאת עדיפה לעתים מהסקייפ, שכן האינטרנט בניו זילנד די יקר. ישנם מקומות שעלות הגלישה בהם מגיעה ל- 5$ ואף יותר.
ביגוד וציוד מומלצים: גם בקיץ הניו זילנדי תמצאו את עצמכם לעתים לובשים בנוסף לבגדים הקלילים, ג'קט או סוודר במקרים בהם נתקלתם בימים קרירים יותר או טיילתם במקומות גבוהים. בנוסף, בשל הימים הגשומים שפוקדים את ניו זילנד בתדירות די גבוהה ובהפתעה, עליכם להצטייד במעילי גשם קלים ופליזים. בחורף כדאי לארוז גם חולצות טרמיות השומרות על חום הגוף, הן נוחות מאוד לטיול הדורש מאמץ פיזי. למטיילים המבלים את רוב זמנם בשטח, כדאי להצטייד באוהל, מזרן, שק שינה, פנס, אולר, כלי אוכל וציוד לבישול כמון גזייה או בנזינייה. ניתן לרכוש ציוד איכותי בניו זילנד בטווח מחירים הקרוב לטווח המחירים בארץ אולם לעתים קיימות מכירות חיסול בהן אותם מוצרים באותה האיכות נמכרים במחירים המגיעים עד ל- 50 אחוזי הנחה. יחד עם זאת, קיימות רשתות המוכרות ציוד לקמפינג כמו Kathmandu בהן ניתן לרכוש מגוון של מוצרים כמו נעלי הליכה, במחירים הזולים מן המחירים בארץ. ב-Warehouse רשת כלבו גדולה המתפרשת על כל ניו זילנד, אפשר למצוא מציאות שונות של ציוד וביגוד לקמפינג במחירים זולים. זה יכול לחסוך לכם גם כסף וגם משקל בטיסה לניו זילנד.
התמצאות, בטיחות וסיכום: עד כמה שניו זילנד מבודדת, לא מדובר בחור נידח אלא במדינה מערבית לכל דבר. לכן, אתם לא חייבים לרכוש מדריכי נסיעות על מנת להסתדר. ישנם מספיק מרכזי מבקרים ואנשים אדיבים שיתנו לכם את כל האינפורמציה הדרושה, כולל מפות להתמצאות. בכל מקרה, אם לא בא לכם להתאמץ ולקרוא באנגלית, קחו איתכם מדריכי טיולים בשביל המידע הנקודתי מאחר ושילוט והסברים קיימים בכל פינה. פרט נוסף המקל מאוד על תחושת ההתמצאות והביטחון היא העובדה כי אנגלית היא שפתה הרשמית, עובדה המקלה על הניסיון לתקשר עם המקומיים. כאמור, יושבי ניו זילנד הם אנשים הידועים כמסבירי פנים, ולכן אתם יכולים להרגיש בטוחים לטייל בגפכם. מומלץ לנסות ולהכיר מעט את יושבי המקום בפאבים, ברים, ובכל "לוקיישן" בו נתקלתם בהם, ולקבל המלצות שישרתו אתכם היטב בהמשך הדרך. ומי יודע, אולי גם תכירו חברים חדשים. בכל מקרה, מדובר במקום מרהיב ביופיו, בעל נוף בתולי ושמור היטב, עם קבלת פנים חמה ומחבקת. ניו זילנד היא כה קסומה, עד כי נדמה שהקצנו מחלום.
האי הצפוני
קצת על האי: האי הצפוני הוא השני בגודלו אך המאוכלס ביותר. זהו אזור שופע בכל טוב, עם המון נופים ירוקים, יערות גשם, חופים מדהימים ואטרקציות. אבל מה שהכי מעניין ומאפיין את האי הצפוני, היא הפעילות הוולקנית שבו. לכל אורכו ורוחבו של האי פזורים הרי געש, מעיינות חמים, גייזרים ועוד אתרים מעניינים שמשקפים ומזכירים לנו את הפעילות הרותחת מתחת לפני האדמה.
האקלים: צפון האי וחופו המערבי ידועים כאזורים החמים יותר של ניו זילנד. לעומת דרום האי, בעיקר האזור הסובב את וולינגטון, ידוע כקר ולכן בעונות המעבר או החורף, רצוי פחות להתמקד באזור זה.
הקדמה לבאות: ההסבר על האי הצפוני יתחיל מהנקודה הצפונית ביותר ויגיע עד לנקודה הדרומית ביותר של האי. זה יעזור לכם קצת להבין איפה אתם נמצאים במהלך ההסבר. אולם חשוב לציין, שאת המסלול, לאו דווקא יש לבנות בהתאם ל"מסלול ההסבר". המידע על האי הוא בגדר המלצה.
נורת'לנד: בין הים הטסמני במערב לבין האוקיינוס השקט במזרח, ממוקם לו אזור נורת'לנד בחלקה הצפוני ביותר של ניו זילנד. האוירה באזור שלווה ורגועה יחד עם נופים ומקומות נדירים ביופיים. אפילו החורף לא מורגש בעוצמה בשל האקלים הסוב טרופי השורר שם. העיר הגדולה ביותר באזור היא פאנגרי, המכונה "העיר ליד הים" (תנסו בעצמכם להבין למה).
Cape Reinga וה- Ninety mile Beach. ראינגה היא הנקודה הצפונית ביותר באי הצפוני. מסמנת את נקודת המפגש של הים הטסמני עם האוקיינוס הפאסיפי. כשתעמדו שם, באמת תוכלו להרגיש שאתם בסוף העולם או בתחילתו. עומד בקצה הקייפ מגדלור יפה כשלצידו עמוד עם שלטים המורים על הכיוונים למקומות השונים בעולם. משמעות השם ראינגה במאורית היא "העולם התחתון". המאורים מאמינים שקייפ ראינגה מהווה נקודת זינוק לנשמות המתים, שלמעשה חוזרות "הביתה" למולדת הרוחנית שלהן, לעולם הבא - העולם התחתון. אל הקייפ ניתן להגיע בנסיעה לאורך החוף המערבי, במקביל לים הטסמני, ה-Ninety Mile Beach. תוכלו לעצור לצד דיונות החול Te Paki, ולהתגלש עם מזחלות.
Doubtless Bay.ממוקם בחופה המזרחי. במפרץ מגוון חופים יפים, אתרי צלילה ושנורקלים. הדאוטלס ביי קיבל את שמו מרישומיו של קפטן קוק, מגלה הארצות הידוע, שכתב כי "ללא ספק מדובר במפרץ".
Kaitaia. ממוקמת יותר לכיוון החוף המערבי. מדובר בעיירה שופעת בתרבות מאורית, המהווה למעשה את ההתיישבות האחרונה לפני היציאה לכיוון הקייפ.
Bay of Islands. ממוקם בחוף המזרחי. מדובר ב- 144 איים וכמובן – הרבה מאוד חופים. לא פלא שהמפרץ נקרא "מפרץ האיים". Paihia היא העיירה התיירותית העיקרית באזור. זוהי עיירת נופש יפה עם הרבה אכסניות, מסעדות וכמובן, לשכות מידע לתיירים. בין האיים, תוכלו לנצל את האוקיינוס בשחייה עם דולפינים, שייט, קייאקים ועוד.
Tutukaka. ממוקמת בחוף המזרחי. מפרץ עם חופים יפיפיים, מזרחית ל- Whangarei. תוכלו לצאת שם לצלילות, שנורקלים וקייאקים ב- Poor Knight Island, שמורת טבע ימית מדהימה מעל ומתחת לפני הים.
Kauri Coast. רצועת חוף מערבית הנקראת על שם עצי הקאורי ההיסטוריים הגדלים בה. אלו הם עצים עם גזעים ענקיים בני עשרות אלפי שנים. ב- Waipoua Forest תוכלו לראות את העץ הקאורי הגדול ביותר הצומח בניו זילנד.
אוקלנד: "עיר המפרשים", העיר הגדולה ביותר בניו זילנד, זכתה לשם החיבה בזכות רצועת החוף היפיפיה שלה ונמליה המנצנצים ביאכטות יוקרתיות. אוקלנד לרוב משמשת כנקודת הזינוק של רוב המטיילים. מקום בו הם מתכננים את טיולם, מצטיידים בכל הדרוש, שוכרים או רוכשים רכב ויוצאים אל הדרך. יחד עם זאת, באוקלנד אפשר למצוא הרבה מעבר לימי סידורים. היא פורשת מבחר רחב של אטרקציות, נופים וחיי לילה אשר אינם מביישים אף מטרופולין בעולם.
הרחוב הראשי במרכז העיר נקרא Queen St.. תוכלו למצוא בו חנויות, דוכני אוכל, ואת רוב מקומות הבילוי בעיר. באוקלנד תוכלו לקפוץ באנג'י, לעשות צניחות חופשיות, וליפול מה- Sky Tower, המבנה הגבוה ביותר בניו זילנד, המעניק תצפית מדהימה על העיר. בחוף Orewa (חצי שעה צפונית לאוקלנד), ייהנו הגלשנים בזכות תנאי גלישה מצוינים.
קורומנדל: מזרחית לאוקלנד, לא רחוק, שוכן לו חצי אי מדהים השונה פלאים בקיצבו מהמולת העיר הגדולה. זהו אזור בעל התיישבות דלילה למדי אך נופים עוצרי נשימה. תוכלו לטרק ביערות גשם, לטייל לאורך חוף לבן, לבקר במעיינות חמים, לרכב על סוסים, לשחות עם דולפינים ולהנות מעוד מבחר רחב של אטרקציות כמו דאונים, צניחה ומוזיאונים.
אחד מן האתרים היותר מעניינים באזור הוא ה- Hot Water Beach. זוהי רצועת חוף יפיפיה האוצרת בתוכה נהר של מים חמים העושים את דרכם ממרכז האדמה לפני השטח. כל שעליכם לעשות הוא להגיע בשעות השפל ולחפור לעצמכם אמבטייה טבעית של מים חמים מבעבעים, להניח את הראש ולהנות מהספא של הטבע.
המילטון: קרובה לכמה חופים יפיפיים בחצי האי קורומנדל, המילטון היא העיר הרביעית בגודלה בניו זילנד. עיר יפה בדיוק כמו הסביבה שלה. יש בה שדה תעופה ואפשר להצטייד בה בכל הדרוש להמשך הטיול. אחת מהאטרקציות היותר מוכרות בסביבת המילטון, היא ה- Waitomo Caves. מערות באזור החוף המערבי, עם תולעים זוהרות אשר אפשר לבלות בהן יום שלם עם טיפוס, זחילה, סנפלינג ורפטינג. לאלו המחפשים יותר אתגר, מומלץ לעשות את ה- Adventure Black Water Rafting.
Bay of Plenty: הביי אוף פלנטי הינו אזור בחופו המזרחי של האי הצפוני, וכשמו כן הוא- מפרץ של שפע. שפע של גידולים חקלאיים טרופיים (כדוגמת הקיווי המפורסם והאבוקדו), המתאפשרים בזכות האקלים המתון באזור, נמלים יפיפיים, חופים לבנים לאוהבי הגלישה שבינינו ומחוזותיו גדושים במגוון פעילויות.
Tauranga. היא אחת מן הערים הגדולות ביותר באזור, כאשר נמל העיר הוא יעד פופולרי מאוד לנופש. סמוך לה, ניצב Mt. Maunganui ובו מסלול ממש יפה של למעלה מ- 3 ק"מ, עם חופים יפים, צוקים ועוד.
Rotorua. אחד מהמקומות המיוחדים ביותר בניו זילנד, בערך 3 שעות נסיעה דרומית מזרחית מאוקלנד. עיר גדולה נוספת במפרץ, המיוחדת בזכות פעילות טרמית גבוהה שהפכה אותה לספא עצום, מעשה ידי הטבע. בריכות בוץ שיכולות להגיע ל- 90 מעלות, מעיינות חמים מהבילים וגייזרים מתפרצים וגם מפלים חמים. המאורים מהווים אחוז גבוה מהאוכלוסיה בעיר המבעבעת, ולכן מדובר במקום טוב להכרת תרבותם יותר לעומק. יש שם מופעי תרבות של המאורים, מוזיאון ועוד. העיר שוכנת על גדות אגם רוטורואה, מה שאומר שגם לא יחסרו לכם פעילויות ספורט כמו צניחה חופשית מעל האגם, ראפטינג וגם סמוך לשם, באנג'י. אחת מהאטרקציות המעניינות באזור, נקראת Zorbing. מדובר בכדור גומי ענק, כשאתם בתוכו, המתגלגל במורד מדרון ירוק במהירות שמגיעה גם ל- 30 קמ"ש. מדובר בחוויה לא מומלצת לאלו החוטפים בחילות בקלות.
טאופו: טאופו הקסומה שוכנת על שפת אגם טאופו, האגם הגדול ביותר בניו זילנד. זוהי עיר יפיפייה, הממוקמת בלב האזור הוולקני שבאי הצפוני, עובדה המרמזת על חלק מן האטרקציות המומלצות באזור. גייזרים, בריכות בוץ מבעבעות הן כאמור חלק קטן ממגוון שמוצע לנו בטאופו. אפשר להגיד בביטחון שמדובר בעיר עם ריכוז האטרקציות הגדול ביותר באי הצפוני, ועם המחירים הכי טובים. אפשר לעשות שם באנג'י מנהר Waikatu, ראפטינג, קייאקים, סירות סילון, דאונים, סנפלינג. ואחת האטרקציות הנפוצות בניו זילנד והמרגשות ביותר- צניחה חופשית. בטאופו יש את המפעילה הידועה Taupo Tandem, חברה הגובה מחירים ממש טובים לצניחות חופשיות. אתם עולים על מטוס קשורים למדריך, וקופצים מעל נוף האגם המדהים. חוויה מקעקעת להמשך.
Huka Falls. מפלים יפיפיים באזור טאופו, שכדי להתרשם מהם, אפשר לנסוע לנקודת תצפית עם הרכב או לעבור מסלול בן שעתיים בערך, שבו תראו גם מספר מפלים קטנים המתנקזים למעין בריכה חמה. אתר מעניין נוסף נקרא מכתשי הירח, שכאשר תגיעו אליו תבינו למה. האתר מלא בבורות הנראים כמו המכתשים על גבי הירח, ומהם מבעבע בוץ רותח ותמרות עשן. לאזור הבא, נוהגים לצאת מטאופו או לשוב אליה למנוחה קלה - הפארק הלאומי טונגרירו.
טונגרירו: הפארק הלאומי טונגרירו, מהווה מוקד עלייה לרגל למטיילים רבים המגיעים בכל שנה לחצות נוף וולקני עוצר נשימה. קיימים בפארק טיולים יומיים ומסלולים של מספר ימים למיטיבי הלכת. בחורף, האתר מוכר כאתר סקי. באחד הטרקים היפים ביותר בניו זילנד, טונגרירו קרוסינג, תוכלו ביום אחד, לאחר טיפוס לצד מה שפעם היה נהר של לבה רותחת, להגיע למספר נקודות מרהיבות, ביניהן הנקודה הגבוהה ביותר של הטרק - הלע האדום (Red Crater). אם הרחתם את ריח הגפרית, תדעו שהגעתם ליעד. לאורך המסלול תוכלו להתרשם ממבחר של נופים צבעוניים כמו מעיינות ואגמים תכולים, ונוריות צהובות. בעיקרון אין מדובר בטרק קל מאחר ויש בו עליות די תלולות, אך מי שמעוניין באתגר אפילו עוד יותר גדול, מוזמן לקחת חלק בטרק שלמעשה מכיל בין היתר את הטונגרירו קרוסינג, והוא ה- Tongariro Northern Circuit, המהווה אחד מתשעת המסלולים המובילים. מומלץ לבדוק את תנאי מזג האויר טרם היציאה.
אוהבי הפסגות ימצאו את עצמם מתאהבים ממבט ראשון בהר הגעש Ruapehu, ועל אחת כמה וכמה חובבי הסקי. הר רואפהו המפורסם, שגילם בסרטי "שר הטבעות" את הר Doom, מהווה יעד אטרקטיבי ביותר לחסידי ספורט החורף. מדובר באחד מהרי הגעש הפעילים ביותר באזור אוקיאנה, עם מאות דונמים בוהקים מלובן.
Hawke's Bay: להוקס ביי עבר ממש מעניין. בבוקר ה- 3 בפברואר, 1931, התרחשה באזור רעידת אדמה בעלת מימדים היסטוריים, שהחריבה את המפרץ תוך שתיים וחצי דקות בלבד. אחת מן הערים אשר ספגו את המכה הקשה היא Napier. כמעט כל המבנים שלה קרסו, שריפה גדולה פרצה ומאות אנשים נהרגו. כשתבקרו שם, לא תאמינו שמקום כל כך יפה נחרב בעבר הלא כל כך רחוק. המעניין הוא שכיום, מוקד המשיכה העיקרי של העיר הוא הארכיטקטורה שתפסה תאוצה בשיקום שלה לאחר רעש האדמה.
המפרץ של הוק, הממוקם בחלקו המזרחי של האי הצפוני, מפורסם גם בזכות מזג האויר המתון השורר בו (מלבד כמובן החופים המדהימים והנוף היפהפה המאפיין כמעט כל אזור בניו זילנד), הרבה בזכות רכסי ההרים שבולמים את הרוח המגיעה ממערב. הקיץ חמים וארוך והחורף קצר עם ימים שטופי שמש. הודות לאקלים השורר במקום, מתפרשים בשטחי המפרץ כרמים רבים, וכן, גם כמה עשרות של יקבים. מומחיות נוספת לשוכני המפרץ, שהולכת לא רע עם יין טוב, היא בתחום הקולינרי. האוכל במפרץ הוק הזוכה לפופולריות גבוהה. מומלץ לנסות.
וולינגטון: כיאה לעיר הבירה של ניו זילנד, וולינגטון שובה את המבקרים ביופיה. היא ידועה גם בשם Windy Wellington, העיר עם הרוחות, בשל הרוחות הנושבות דרך מיצרי קוק. היא תחומה בגבעות ירוקות, בעלת ארכיטקטורה יפה. בוולינגטון המון בתי קפה מסוגננים, מסעדות טובות, ברים, גלריות אמנות, מוזיאונים ותיאטרון. בנוסף, העיר ה"רוחית" ידועה גם כמפעל הקולנוע הגדול של ניו זילנד. תעשיית הקולנוע בוולינגטון מפותחת מאוד. הרחובות שלה, מזכירים מעט את רחובות סאן- פרנסיסקו הידועים בשיפועים התלולים שלהם. עובדה זו הופכת את הטיולים ברחוב למעט מאמצים לאלו שאינם בכושר. אבל אל תוותרו לעצמכם, טפסו לנקודת התצפית של הר ויקטוריה וצפו בנוף המדהים של מפרץ וולינגטון. זה כאילו שאתם צופים בתמונה מגלויה. אפשר לקחת רכבל במעלה גבעה, לפרבר בשם Kelburn. זהו אזור יפיפה, מלא בסטודנטים בזכות האוניברסיטה הקרובה, מסעדות, בתי קפה, גלריות וגנים בוטניים יפיפיים. העיר הדרומית ביותר באי הצפוני היא גם שער המעבר לכיוון האי הדרומי - וולינגטון ממוקמת ממש בלב ליבה של מדינת האיים.
סיכום: מקייפ ראינגה, נקודת המפגש הצפונית והסוערת של הים הטסמני והאוקיינוס הפאסיפי, עד לשערי היציאה מנמל וולינגטון. מה שנותר הוא להיפרד יפה מהאי הצפוני, לעלות על המעבורת, ולשוט בין מצרי קוק והמרלבורו סאונדס - עמקים יפיפיים מכוסים במים, מהם עולים מצוקים גבוהים. מדובר בנוף יוצא דופן, המלווה לעתים במראות של דולפינים, לוויתנים וכלבי ים. בערך 3 שעות של שיט, ונגיע לחופיה של פיקטון. שער הכניסה לאי הדרומי.
האי הדרומי
Kia Ora! במאורית, ברוכים הבאים לאי הדרומי. אם חשבתם שראיתם נופים מדהימים עד עכשיו, אז עוד לא ראיתם כלום. האי הדרומי מפעים בכל פעם מחדש, את המטיילים שמגיעים אליו מכל קצוות העולם.
קצת על האי: זהו האי הגדול ביותר בני זילנד למרות שרק כשליש מהאוכלוסיה מיישבת אותו. חוצים אותו לכל אורכו רכס הרי האלפים הדרומיים. הרכס קרוב יותר לצידו המערבי של האי ולכן רוב האוכלוסיה, מתגוררת במישורים ממזרח לרכס. באלפים הדרומיים ניתן גם למצוא את הר קוק, ההר הגבוה ביותר בניו זילנד, שפיסגתו מגיעה ל- 3,754 מטר. האי עמוס בכל עיצוב אפשרי של הטבע. מלבד הרי האלפים, יש בו פיורדים מרשימים - עמקים שנוצרו בין היתר, ע"י תזוזת הקרחונים בעידן הקרח האחרון. אותם עמקים הוצפו במי הים ומה שנגלה לעינינו, הם למעשה צוקים גבוהים ומרשימים הבוקעים מתוך המים. בזכות כמות המשקעים הגבוהה באי, נוצרו אגמים ונהרות רבים ומיותר לציין שכמות הטרקים באזור היא עצומה. חוץ מהטבע בהתגלמותו, באי הדרומי קיימות המון אטרקציות מזרימות אדרנלין. על פי רוב המטיילים, האי הדרומי מרשים יותר בתכולתו וחווית הטיול בו, מקבלת עוצמות שלא תיארתם.
האקלים: כאמור, האקלים באי הדרומי קריר יותר. יחד עם זאת, קיימת הפרדה בין צפון האי לדרומו. בצפון האי, האקלים יחסית נוח, עם ימים שטופי שמש וחורף שאפילו מעט זהה לזה שבישראל (רק עם יותר משקעים). לעומת זאת, דרום האי, חוטף את משב הרוח הקרה המגיעה מאנטרקטיקה והטמפרטורות עשויות לצנוח בחורף לאפס מעלות. אם כך, החורף באי הדרומי, בעיקר בדרומו, קר מאוד וכמות המשקעים גבוהה ביותר. זהו מקום טוב לספורט חורפי בזכות השלגים וההרים.
הקדמה לבאות: אנו נשוטט בין מחוזותיו של האי, מהצפון ועד לדרום, אך למרות שעגנה המעבורת שלנו בפיקטון, נתחיל את מסע ההיכרות שלנו עם האי הדרומי דווקא בנקודה הצפונית ביותר שלו.
גולדן ביי: הגולדן ביי ממוקם בצפון האי הדרומי, סמוך לנקודת מפגשם של הים הטסמני ומצר קוק. זהו אזור שלו ויפהפה המציע למטיילים להעביר את זמנם באותו האופן- בשלווה. מעיינות צלולים, טיולים בטבע, נוף האוקיינוס המהפנט, טיולי מערות, רכיבה על סוסים, ועוד מגוון של פעילויות לאוהבי השקט.
בנקודה הצפונית ביותר של המפרץ ושל האי הדרומי בכלל, ממוקם Farewell Spit. מין לשון יבשה הבוקעת מתוך הים הטסמני. העיירה Takaka מסמנת את דרומו של המפרץ. זוהי עיירה מיוחדת בה מתגוררים אמנים, דייגים, חקלאים, ומגוון של טיפוסים היוצרים יחדיו את האוירה ההרמונית שבה. זוהי העיירה, שבד"כ יוצאים ממנה לכיוון טרק האבל טזמן (היפורט בהמשך).
קולינגווד, העיירה הצפונית ביותר באזור, היא גם מקור שמו של "המפרץ הזהוב" בזכות הזהב שנמצא בה. למרות אוצר הטבע הנוצץ, העיירה משמשת יותר כנקודת המוצא לטיול ב- Farewell Spit או ל- Heaphy Track, אחד מ- 9 המסלולים המובילים בניו זילנד, 4-6 ימים של מסלול בדרגת קושי בינונית המיוחד בזכות הנופים מגוונים. ניתן גם לעשות מקטעים ממנו.
נלסון: ממוקמת לה בפינה הצפון מערבית של האי הדרומי, ידועה נלסון כמשכנה של האמנות. יש בה גלריות אמנות מגוונות ובתי קפה מודרניים, מוזיאון של מכוניות אספנות, וביום שבת מתקיים שוק בו מציגים אמנים מקומיים רבים את עבודותיהם. העיירה נלסון ידועה כעיירה עם מספר ימי השמש הגבוה ביותר, מה שבין היתר הופך אותה לאחת מן העיירות המתויירות ביותר, עם אכסניות טובות, והרבה מקומות בילוי. למען האמת, בניגוד למצופה, מדובר בעיירה די תוססת בשעות הלילה.
נלסון היא נקודה טובה לתכנון הטיול באחד מן הפארקים הלאומיים הזוכה למספר המבקרים מבין הגבוהים בניו זילנד - הפארק הלאומי אייבל טזמן. הטרק לאורך החוף, ה- Coast Track, האורך בין 3 ל- 5 ימים, הוא אחד הידועים ונמנה בין 9 המובילים. חובה לקרוא אודות הטרק לפני ההגעה אליו מאחר וקיימות נקודות אותן ניתן לחצות רק בשעות השפל, לפי מצב הרוח של הים. ניתן לבקר בו לאורך כל השנה בזכות האקלים הנוח באזור. ואפרופו אקלים נוח, גם כאן ניתן למצוא מבחר יינות משובחים לרגעי נחת.
מלבורו: אזור מלבורו המדהים, מקבל בחום רב את המבקרים המגיעים לראשונה אל פיקטון, עיירת הנמל הקטנה בה עגנה המעבורת שלנו שהגיעה מן האי הצפוני. פיקטון ממוקמת בנקודה הצפון מזרחית של האי, מעניינת לצוללנים בזכות אתרי צלילה יפיפיים. מעבר לזה, אין הרבה מה לעשות בה. לעומת זאת, רשימת ה"חובה לעשות" באזור, ארוכה מאוד. אגב, גם אזור מלבורו, עשיר בכרמים ויקבים, פרט קטן לחובבי היינות. למעשה, המלבורו סאונד הוא עמק שהציף אותו הים. כך, נוצר לו נוף מרהיב של צוקים ויערות, חופים ונתיבי מים שנראים כמו איזו משיכה של מכחול. אחת הדרכים היפות לקבלת הרושם הראוי מהאזור, היא יציאה למסלול האורך בין 3 ל- 5 ימים בטרק הידוע "קווין שרלוט". הוא לא מאוד תלול אבל הוא ממש ארוך (71 ק"מ) ולכן הטרק יכול להתאים גם לאלו שאינם בכושר מצוין ומעוניינים להתחמם לקראת הטרקים היותר מאתגרים בהמשך. בכל מקרה, תוכלו גם לעשותו במקטעים.
West Coast: לאורכו של כביש מספר 6, פורש החוף המערבי שבאי הדרומי תצוגה מרשימה של טבע. כל כמה ק"מ, תתקלו במיצג טבעי חדש כגלריית אמנות אחת גדולה. אוצרות טבע גיאולוגיים, יערות גשם, נהרות רחבים, קרחונים מרשימים, ומושבת אריות ים ב- Cape Foulwind. זהו האזור בעל כמות המשקעים הגבוהה ביותר בניו זילנד. העיירה הגדולה ביותר באזור היא Greymouth. רוב המטיילים מצטיידים בה בכל הדרוש ויוצאים ממנה לטיול בסביבה. אחד מהם הוא הטיול לסלעי הפנקייק בעיירה Punakaiki.
נוף הקרחונים פרנץ ג'וזף ופוקס, המאפיין מאוד את החוף המערבי, דומה למן ממלכה קפואה בסרט פנטזיה. מוצעים למבקרים טיולים יומיים מודרכים של טיפוס על הקרחונים, כאשר רבים מעדיפים טיולים של חצי יום על מנת לקבל רושם ראוי. אלו שלא רוצים לטפס, יכולים להתרשם מנוף הקרחונים ע"י סיור במסוק או קפיצה חופשית. מה שכן, אין צורך לבקר את שניהם. קרחון פוקס שוכן סמוך לעיירה פוקס וזהו הקרחון השני בגודלו בניו זילנד. לפנות בוקר, דקות לפני הזריחה, תגיעו לשפת אגם מת'סון הסמוך, המכונה "אגם המראה", וחכו בסבלנות לקרני השמש שיצאו. לאט לאט תבינו את משמעות הכינוי שניתן לו. המחזה המדהים חושף את השתקפותם המושלמת של פסגות הרי ניו זילנד במי האגם הצלולים, ביניהן השתקפותו של ההר הגבוה ביותר, הר קוק, עם פסגה עטופה בשלג.
ביציאה מ- Greymouth, לכיוון קרייסטצ'רץ' (כ- 3 שעות נסיעה ממנה), כמעט באמצע הדרך לכיוון דרום מזרח, קיים פארק לאומי יפהפה הנקרא Arthur's Pass. כשמו כן הוא, הוא מהווה מעבר בין צידו המערבי למזרחי של רכס הרי האלפים הדרומיים, ומכיל מגוון רחב מאוד של מסלולי טיול לכל דרגות הקושי. זהו פארק יפהפה עם נופים ירוקים עוצרי נשימה, יערות גשם, נהרות, והרים עם פסגות מושלגות.
קרייסטצ'רץ': כאשר תגיעו אל קרייסטצ'רץ', תבינו מדוע זכתה לכינוי "עיר הפרחים". העיר השנייה בגודלה בניו זילנד, הראשונה בגודלה באי הדרומי ובירת מחוז קנטרברי, מצליחה לשמור על אוירה חמה ומזמינה עם פארקים רחבים, גנים בוטניים צבעוניים ונוף עירוני עם אופי כפרי. היא ממוקמת בחופו המזרחי של האי. מבחר האטרקציות בעיר אינו מהמגוונים בניו זילנד, אך יחד עם זאת, מדובר בעיר המעניקה מעין אתנחתא למטייל ומהווה נקודת פתיחה לטיולם של מבקרים רבים. היתרון בפתיחת המסע ב"עיר הפרחים", טמון במחירים יותר אטרקטיביים המוצעים בשווקי המכוניות (לאלו המעוניינים לרכוש רכב). לעומת זאת, אלו המסיימים את הטיול בקרייסטצ'רץ', ייתקלו במעט קושי בניסיון המכירה.
אז מה כן יש לעשות בה? חוויה צוננת ומעניינת שכיכבה מספר פעמים בפרסי תיירות ניו- זילנדים היא ביקור במרכז האנטרקטי. המקום ממחיש למבקרים את השהות במקום הקר ביותר בעולם- אנטרקטיקה. הוא מדמה בין היתר את תנאי מזג האויר, הסופות, והקרח. עוד אתר נחמד לביקור בקרייסטצ'רץ' הוא ה- Cathedral Square. זהו לב ליבה של העיר, בו ממקומת הקתדרלה היפיפייה שלה. בקרייסטצ'רץ' המון מסעדות, בתי קפה, חנויות ועוד מגוון של שירותים כמו בנקים ודואר.
מחוז קנטרברי הוא גם מחוזו של הר קוק המפורסם. הפארק הלאומי הר קוק הוא פארק מדהים שאסור לפספס. הפסגות של ההר לבנות תמיד משלג, והוא נראה כמו אוהל ענק וגבוה באופק. יש בו המון מסלולי הליכה, כשהמומלץ הוא הטיפוס ל- Muller Hut. המסלול אורך יום- יומיים וכדאי לבוא אליו בכושר. למרגלות ההר שוכן כפר הר קוק שמשמש יותר כנקודת מוצא למסלולים השונים ולהתארגן לפני היציאה .
וואנקה: עיירה ציורית מושלמת, שוברת לבבות. מדובר בתמונת הנוף המושלמת והפסטורלית ביותר. דמיינו לעצמכם אגם גדול, רגוע ומנצנץ (Lake Wanaka), הרים עם פסגות צבועות בלבן, עמקים ירוקים, בתים יפיפיים וכמובן, איך לא, אנשים אדיבים נטולי דאגות. נשמע טוב? אז עכשיו נפלפל קצת את התמונה עם הורמון האדרנלין והגענו למתכון המושלם. צניחה חופשית מעל האגם, סירות סילון, מצנחי רחיפה ועוד מגוון פעילויות קצת פחות ממריצות, כמו קולנוע פארדיסו, ועולם הפאזלים. עולם הפאזלים זו חוויה מדליקה המתאימה לכל הגילאים. מבוך ענק ומודרני, חדר עם אשליות אופטיות, ארכיטקטורה מיוחדת, והרשימה ממשיכה. וכמובן כי מקום שניחן בכל כך הרבה יופי של הטבע, מציע מבחר רחב של מסלולי הליכה, טיפוס ורכיבה על אפניים. בוואנקה תמצאו הכל.
קווינסטאון: אם לספורט האתגרי הייתה מלכה, נראה כי קוויסטאון הייתה זוכה בכתר. ללא צל של ספק, מדובר בדוגמה הטובה ביותר לביטוי "הגודל לא קובע". עיירה יפהפיה הקרובה יותר לחוף המערבי של האי, קטנה מאוד אך עם אטרקציות שמעולם לא הייתם מעלים על דעתכם. מזחלות, טיולי מערות, ראפטינג, קפיצות באנג'י מן הבאנג'י הגבוה ביותר בניו זילנד (מעל 130 מטר גובה!), סירות סילון, סקי, גלישה אוירית, צניחה חופשית, טיפוס הרים וגם בתי קפה, מסעדות, ברים וקזינו לאתנחתא קלה משצף האדרנלין. אז כמו שבטח כבר הבנתם, מדובר בעיירה קטנה ויפיפיה עם מזג תוסס. אל תוותרו על רגעים יפים של נחת בשעות הערביים לצד אגם Wakatipu, האגם שלגדותיו המזרחיות שוכנת קווינסטאון.
דאנידין: העיר השנייה בגודלה באי הדרומי, ובירת אזור Otago. זוהי עיר סטודנטיאלית באזור החוף המזרחי, עם משב רוח צעיר ורענן. בדאנדין תוכלו למצוא מבנים מרשימים, אתרים היסטוריים רבים ומוזיאונים. החלק הפחות היסטורי שבה יכלול ביקור במפעל השוקולד (Cadbury World) והחלקתו במורד הגרון במבשלת הבירה ספייטס (Speight's brewery).
בדאנידין נמצא רחוב בולדווין, הרחוב התלול ביותר בעולם. לא משנה מה בחרתם לעשות, דאנדין מספקת הפוגה קלה ומחלצת עצמות לתרמילאים, עם טעימה מחיי לילה שייתכן וחסרו לכם מעט במהלך הטיול. אפשר לצאת קצת לטייל מזרחית מדאנידין, בחצי האי אוטגו. זהו אזור שופע הצמחייה עם הרבה מסלולים יומיים רגליים. תוכלו לראות שם אריות וכלבי ים, ואם תצפינו לעיירה קטנה בשם Oamaru, תוכלו לראות ממחבוא, את הפינגווין צהוב העין. ראו הוזהרתם - ייתכן שתתייבשו שם שעתיים ולבסוף תבחינו בו כנקודה קטנה מרחוק.
פיורדלנד: ארץ הפיורדים. נשמע אגדי, לא? אכן כך. את נוף הפיורדים המרהיבים עיצבו הארכיטקטים הגדולים של הטבע- הקרחונים. למעשה, נוצרו בפארק הלאומי פיורדלנד עמקים אשר הוצפו במי הים הטסמני ויצרו נוף עוצר נשימה. הפארק הלאומי הגדול בניו זילנד, מספק מבחר עצום של מראות יפהפים המתפרש על שטח של למעלה מ- 12,000 קמ"ר. מפלים עצומים ורועשים הנראים כוילון ענק לפיורדים המרשימים, אגמים מנצנצים כאילו פיזרו עליהם מיליוני יהלומים, יערות גשם על ההרים, והרשימה ממשיכה. אז אם אתם עדיין תוהים מה עושים בפיורדלנד, התשובה היא: מטיילים, מטיילים ומטיילים.
ישנו מספר לא מועט של טרקים אשר שמם הולך לפניהם. את המידע עליהם ניתן להשיג בכל נקודה של i-site, לשכות המידע של התיירים. במידה ועייפתם קצת מן ההליכות, אפשר גם להתרשם מהנוף בשיט. אחד מהפיורדים המפורסמים שמטיילים רבים בוחרים להתרשם מיופיו באמצעות שיט לאורכו, הוא המילפורד סאונד. מדובר במראה יוצא דופן עם נוף פשוט מרהיב. רוב ההכנות לטרקים מתקיימת בעיירה קטנה ויפה בשם Te Anau. העיירה שוכנת על שפת אגם טה אנאו, וממנה יוצאים לכל הטרקים הידועים באזור. שלושת הטרקים הבאים, מככבים ברשימת 9 המובילים בניו זילנד ובעולם בכלל.
כאמור, המילפורד סאונד מכיל את טרק מילפורד, הטרק המפורסם ביותר בניו זילנד האורך כ- 4 ימים. מלבד נוף הפיורדים המדהים, תתקלו בנוסף במפלים הגבוהים ביותר בניו זילנד. טרק הרוטברן גם מדהים בנופיו ואורך כ- 3 ימים. הוא לא כל כך פשוט וקל אז תערכו בהתאם. הטרק השלישי הידוע באזור, הוא טרק הקפלר. בניגוד לשאר ה- Great Walks, הקפלר נסלל במיוחד למטיילים להנאה והתרשמות מהנוף בלבד, בעוד שהאחרים נסללו יותר על מנת לאפשר מעבר קל יותר של סוחרים וכדומה. זהו טרק יפהפה וקשה, עם נופים מדהימים כמו פיורדים, מפלים, והרי הפיורדלנד. הוא אורך 3-4 ימים ושווה כל שעל.
סאות'לנד: זהו האזור הדרומי ביותר של ניו זילנד. ארץ הדרום השופעת, מלאה בנופים ירוקים, נתיבי מים זורמים, יערות גשם וחוף זהוב וארוך. העיר הגדולה ביותר בסאות'לנד היא אינברקרגיל. שם תעצרו על מנת להצטייד בכל הדרוש בכדי להמשיך ולנסוע לאורך חוף הקטלינס, חוף יפיפיה, ביתם של בעלי חיים רבים אותם אולי תזכו לראות במהלך הנסיעה לאורכו. אל תהססו לעצור בכל נקודה הקורצת לכם בדרך, בעיקר בעיירות קטנות עם שלווה דרומית קסומה.
סטיוארט איילנד. האי משתייך למעשה לסאות'לנד. האי השלישי בגודלו בניו זילנד, ממוקם דרומית לאינברקרגיל, מכונה בפי המאורים Rakiura, "ארץ השמים הזוהרים". יש הטוענים כי הכינוי מעורר הסקרנות, ניתן בשל תופעת הטבע המתרחשת כתוצאה מהקירבה לקוטב- הזוהר הדרומי. מעין מופע אורות בשמי הלילה. רוב רובו של האי (ליתר דיוק, 85 אחוזים משטחו), מוכרז כפארק לאומי רקיאורה. כיאה למקום אשר רובו מוגדר כפארק לאומי, ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של מסלולים וטרקים יפהפים. בנוסף, חובבי התצפיות על הציפורים, ימצאו את האי סטויארט מעניין במבחר בעלי הכנף.
ניתן להגיע אל האי דרך האויר והים. מעבורת יוצאת מבלאף שבאי הדרומי, כ- 3 פעמים ביום ועוגנת כעבור כשעה ב- Oban, עיירת דייגים קטנה ושלווה הממוקמת ב"מפרץ חצי הירח" (Halfmoon Bay). באובן מרוכזת כל אוכלוסיית האי וממנה יוצאים המבקרים לרוב הטרקים והמסלולים. אם האזור המאוכלס ביותר באי הוא כה שלו, דמיינו לעצמכם את יושביו. המקומיים ידועים באדיבותם ובמזגם המיוחד המיוחס לסגנון החיים האופייני לאזור. נטול לגמרי ממרדף אחר הזמן.
כמה מלים לסיום: כאן בסטיוארט איילנד, סיימנו את מסע הטעימות שלנו בניו זילנד, בתקווה שזה רק פתח את התאבון. בניו זילנד עוד אתרים רבים ראויים לביקור אשר לא צויינו לעיל. מאחלים לכם טיול מוצלח עם מעט ימים גשומים והרבה מאוד שמש.