הגעה ועזיבה
טיסות: רוב המטיילים המגיעים לצרפת, מגיעים באמצעות טיסה. ישנן עשרות חברות תעופה המגיעות מן הארץ אל צרפת ביניהן חברת התעופה הלאומית של צרפת אייר פראנס (Air France), חברות לואו קוסט כמו איזג'ט וטרנסאוויה וכמובן חברת התעופה הלאומית של ישראל אל על וחברת התעופה ארקיע. רוב הטיסות נוחתות בנמל התעופה הבינלאומי של פריז שארל דה גול(Charles de Gaulle), אחד מנמלי התעופה החשובים ביותר באירופה והשני בגודלו, הממוקמים מצפון לעיר. נמל התעופה השני בגודלו בצרפת, הממוקם דרומית לעיר, הנו אורלי (Orly) עם מספר הנוסעים הגבוה ביותר בטיסות פנים. רוב הטיסות הבינלאומיות נוחתות כאמור בשארל דה גול ובנמלי התעופה של הערים בורדו, ליון, מרסי, טולוז, ניס ושטרסבורג. טיסות זולות לפריז יימצאו דווקא בעונת הקיץ והן עשויות לעלות סביב ה- 300 דולרים. הטיסה אורכת כארבע וחצי שעות והנסיעה משדה התעופה דה גול למרכז העיר אורכת כשעה נוספת.
תחבורה יבשתית: אלו המגיעים לצרפת ממדינה אירופית אחרת יכולים לעשות שימוש בתחבורה הציבורית, שכן פריז מתווכת בין צרפת לבין כל היעדים הפופולריים בכל חלקיה של אירופה. הנסיעה ברכבות יעילה מאוד בזכות המהירות והנוחיות של מערכת הרכבות, אולם הנסיעה באוטובוסים זולה יותר.
שיט השימוש בתחבורה ימית נעשה בעיקר במעבר שבין צרפת לאנגליה. בנסיעות כאלו נעשה שימוש במעברות ורחפות בין יעדים שונים בצרפת למבחר של יעדים באנגליה. העלויות אינן גבוהות (כ- 25 יורו הלוך ושוב בין צרפת לאנגליה) והשיט אורך כשעתיים וחצי. כמו כן, מקשרות מעברות ורחפות בין צרפת ליעדים כמו אירלנד ואיטליה. יחד עם זאת, מדובר באמצעי תחבורה פחות פופולרי מן הרכבות והאוטובוסים.
רוב המטיילים לא רוצים לחסוך על הטיול שלהם בצרפת, בטח לא אם זה פוגע בחווית הטיול. אבל אם אפשר לחסוך בעלויות הטיסה בדרך לטיול המושלם, למה לא? חפשו טיסות זולות לצרפת!
תחבורה בתוך המדינה
תחבורה ציבורית: התחבורה הציבורית מורכבת למעשה מרכבות ואוטובוסים. האמצעי הפופולרי, המהיר והנוח ביותר להתניידות בתוך המדינה הגדולה הזו, הנו מערכת הרכבות. קיימות מספר מערכות העובדות במקביל כאשר חלקן מהירות יותר וחלקן מהירות פחות. מפעילת רשת הרכבות הלאומית נקראת SNCF ומגיעה היא לכל היעדים האטרקטיביים יותר או פחות ברחבי צרפת. כאשר מדובר במרחקי נסיעה ארוכים, מומלץ ביותר להתנייד עם רכבות מהירות (TGV-Train a Grande Vitesse), המתחברות לרכבות המקומיות. מפעילת רכבות מקומית נקראת TER ומגיעה היא לכל היעדים הפופולריים במחוזותיה השונים של צרפת, בעיקר למקומות אשר אלין הרכבת המהירה אינה מגיעה. האוטובוסים מהווים אמצעי תחבורה הרבה פחות נוח ובהחלט הרבה פחות מהיר ולכן הפרט היחיד המפתה בו הנו מחיר הנסיעה הנמוך ממחיר כרטיס הנסיעה ברכבת. בצרפת אין מפעילת אוטובוסים לאומית ולכן בין מחוזותיה השונים ניתן לנסוע בעיקר באמצעות מפעילת האוטובוסים Eurolines, כחלק מנסיעה בין מדינות.
רכב שכור: ללא ספק, שכירת רכב מאפשרת גמישות יתרה בטיול כמו גם אפשרות להכרת המדינה מחוץ למסלול המוכר. בזכות העצמאות הזו ניתן להכיר עיירות קטנות וכפרים אליהם התחבורה הציבורית אינה מגיעה. יחד עם זאת, הימנעו מנהיגה בפריז שכן עומסי התנועה בה הם רבים וקשה מאוד להבין את "כללי המשחק". במידה והתחלתם את הטיול בבירה, אספו את רכב ההשכרה בתום השהייה בה והשתדלו לעשות זאת מסוכנות הממוקמת מחוצה לה.
טיסות: הטיסות הפנימיות בצרפת עוברות ברובן בתדירות גבוהה דרך שדה התעופה אורלי שבפריז, בין כל הערים הגדולות. לשם האומדן, טיסה מפריז הצפונית למרסי הדרומית, אורכת כשעה ורבע כאשר נסיעה ברכב הפרטי אורכת כעשר שעות. יחד עם זאת, רוב התיירות בצרפת עושה שימוש בעיקר ברשת הרכבות היעילה או לחלופין, בוחרים המטיילים בכל זאת להתנייד עם רכב גם כאשר מדובר במרחקי נסיעה ארוכים, שכן חבליה של צרפת טומנים בחובם נופים עוצרי נשימה שעם טיסה עלולים לפספס.
נסיעות בטרמפים: צרפת נחשבת למדינה ידידותית מאוד לטרמפיסטים. אלו העומדים בצידי כבישי האגרה ימצאו בנקל צרפתי ידידותי במכונית פרטית ואף במשאית, אשר יסיע אותם למקום חפצם. יחד עם זאת, זכרו כי הצרפתים אינם דוברי אנגלית ולכן רצוי להחזיק במפה אשר באמצעותה תוכלו לציין עבורם לאן תרצו להגיע. שימוש באוצר מלים זעום בצרפתית ישמש אתכם היטב.