פורסם ע"י הילה סטאפ בתאריך 30/10/16 3 תשובות   |   868 צפיות
היי, אז אני מתכננת לטייל לבד במרכז אמריקה התחל מדצמבר למשך חודשיים/ שלושה.

המדינות שאני רוצה להספיק להיות בהם- מקסיקו, גואטמלה, קוסטה ריקה ופנמה.

1- מבחינת בטיחות שאני מטיילת לבד, יש לכם איזה טיפים המלצות? אני קצת מפחדת..

2- אם אני מחפשת להכיר ולהצטרף למטיילים, ראיתי שהמון אנשים עושים את מרכז אמריקה בגל עולה אבל לי יותר נוח בגל יורד, האם זה יהיה לי יותר קשה בגל יורד להכיר ולהמשיך עם מטיילים?

3- אם מישהו יכול לשלוח לי לינק (או אם בא לכם ממש לפרגן-) לכתוב לי כמה מקומית בכל מדינה שלחובה להיות בהם? לא מחפשים טרקים מטורפים, בעיקר נופים מסיבות תרבויות.. דוגמא לתיכנון מסלול

תודה רבה רבה מראש!!!

הילה
התקבלו 3 תשובות
איתמר קוטלר:  היי הילה, קודם כל אין לך מה לפחד, יש הרבה מטיילים שמגיעים לבד לטיול במרכז אמריקה ומדובר באזור בטוח למדי (מה גם שסביר שכמעט אף לא באמת תהיי לבד אלא אם מטיילים נוספים שהכרת על הדרך). אין בעיה להתחיל את הטיול במקסיקו ולרדת לכיוון קוסטה ריקה, יש הרבה מטיילים שעושים ובנוסף יד הרבה מטיילים שמגיעים לטיול במדינה בודדת או רק בחלק מהמדינות כך שתמיד תוכלי למצוא עם מי למטייל.

מה שכן יכול לעזור בתחילת הטיול הוא להגיע למקומות שיש בהם ריכוז גבוה של תרמילאים ואך נורא קל למצוא חברים להמשך הדרך. מקומות טובים למפגש עם מטיילים אחרים הם איסלה מוחרס, טולום וסן קריטובל במקסיקו. כמו גם אנטיגואה ואגם אטיטלן בגואטמלה.
נכתב לפני 8 שנים
הילה סטאפ:  היי איתמר, תודה על התשובה המהירה! בסוף החלטתי להתחיל בפנמה ומשם גל עולה, יש מקומות שהיית ממליץ באיזור פנמה להכיר תרמילאים ישראלים?

בנוסף- יש פה באתר רשימת ערים מומלצים בכל מדינה אבל אין איזה סדר מומלץ. אני בטוחה שיש מקום באתר / באינטרנט שיש מעין רשימה של מסלול מרכז אמריקה בגל עולה? זאת אומרת לפי הסדר הגאוגרפי איפה כדי לבקר, מה יש לעשות שם, ואולי הוסטלים מומלצים? טיפים לכל מקום? מן יומן מסע כזה. אני לא מצליחה להפתעתי למצוא דבר כזה, יש לך לינק או פורום להפנות אותי אליו?

תודה רבה!
נכתב לפני 8 שנים
איתמר קוטלר:  הטיול במרכז אמריקה שונה מאוד באופי מהטיול בדרום המרכזי והמונחים של "גל עולה" ו- "גל יורד" לא ממש קיימים באזור הזה. אין סדר מסלול שכולם עושים ובכל מדינה יש לרוב יותר מקומות לראות מהזמן שיש למטיילים הפועל, כך שכל אחד מחליט לאילו מקומות להגיע ועל אילו לוותר. בנוסף, גם מזג האוויר משחק תפקיד לא מבוטל והרבה מטיילים מתכננים / משנים את סדר הטיול בהתאם למזג האוויר בפועל.

דווקא כמי שמטיילת לבד לא בטוח שהייתי מתחיל בפנמה (את צריכה לחפש בהתחלה מקומות שיש בהם ריכוז גבוה של מטיילים שתוכלי להתחבר איתם). קוסטה ריקה לטעמי היא מקום יותר לנחיתה רכה (יש בסן חוזה הרבה הוסטלים שמלאים בתרמילאים).
נכתב לפני 8 שנים
על מנת להגיב עליכם
כתבות על מרכז אמריקה
טיפים לטייול במרכז אמריקה
שאלות על מרכז אמריקה
הכתבה מאת איתמר קוטלר פורסמה בתאריך 04/03/22 4 לייקים   |   6.3K צפיות
טיול משפחתי בגואטמלה ופנמה טיול בגואטמלה ופנמה הוא טיול בעולם של פעם. בלי המוני תיירים, בלי מלונות פאר וסניפים של מקדונלד'ס בכל פינה. טיול שמאפשר חיבור אמיתי עם הטבע ועם התרבויות המקומיות. מדובר ביעד לא שגרתי עבור משפחות עם ילדים קטנים אבל גם כזה שייקח אותם למקומות שונים לחלוטין מכל מה שהם מכירים. יערות גשר, הרי געש, שווקים ...המשך קריאה
הכתבה מאת איתמר קוטלר פורסמה בתאריך 08/02/22 2 תגובות   |   5 לייקים   |   14K צפיות
טיול בצד הקאריבי של מקסיקו הצד הקאריבי של מקסיקו (שמכונה גם ריביירה מאיה או חבל יוקטן) הוא אחד מאזורי החופים היפים ביותר בעולם. מקסיקו נתפסת בישראל כיעד שמתאים בעיקר לצעירים אחרי צבא ולזוגות בירח דבש (בעיקר בגלל הטיסה הארוכה יחסית), אבל חבל יוקטן הוא אזור שמתאים בצורה מושלמת גם למשפחות עם שלל פעילויות ואטרקציות לילדים בכל ...המשך קריאה
הכתבה מאת איתמר קוטלר פורסמה בתאריך 20/06/19 14 לייקים   |   12K צפיות
טיול בקוסטה ריקה עם ילדים קוסטה ריקה היא יעד מושלם לכל מי שחובב טבע ובעלי חיים. היינו לפני הרבה שנים ומאז חלמנו לחזור. בפסח האחרון החלטנו לשבור את מחסום הטיסות הארוכות ולקחנו את הילדים הקטנים (4.5 ושנה וחצי) לטיול בלתי נשכח בקוסטה ריקה ומקסיקו. אם נסכם את החוויה בצורה פשוטה, אז נכון שהטיסות ארוכות ומאתגרות, אבל חוויית הטיול ...המשך קריאה
טסים לחו"ל מוגנים עם אקספלורר
במיוחד בתקופה הזאת, חשוב לטוס לחו"ל מוגנים ומכוסים. באקספלורר תמצאו ביטוח נסיעות מקיף שכולל כיסוי קורונה מורחב ואת שירות מגן טיסה שמבטיח 100% החזר במקרה חירום שאינו מאפשר לטוס.
לעוף על עצמכם - ולהרוויח מזה כסף
יש לכם תמונות מהטיולים האחרונים שלכם או טיפים לחלוק ולחלק? משתפים ידע, עונים על שאלות בפורום ומקבלים שוברי הנחה להזמנת טיסות באקספלורר בהתאם לתקנון
X