פורסם ע"י מני מוטולה בתאריך 25/09/13  (ביקר ביעד באוגוסט 2013 בחופשה קצרה) 3 תגובות   |   10 לייקים   |   2.8K צפיות

עקרונית ליטא היא מדינה מודרנית לכל דבר בימים אילו. ההתפתחות שעברה עליה מאז נפרדה מזרועות התמנון הקומוניסטי היא מרשימה. בשעה שכל אירופה התפתחה לאיטה במרוצת שנות התשעים אל המאה ה -21 , הרי ליטא קפצה ממדינה של שנות השישים ישירות אל המילניום. זה כמו ילד שדילג מכיתה אלף בבית ספר יסודי אל האוניברסיטה....די לראות את הציוד המתקדם בבתי החולים ובמרפאות כדי להבין ולקנא (מדובר בעיקר בערים הגדולות, בעיירות זה עדיין בתהליך).

כמה טיפים לגבי כאלה שרוצים לבקר במדינה היפה והשטוחה...כן למי שמחפש לעשות סקי - אין מה לחפש אלא אם כן סקי במבנה סגור ענק דוגמת יפן מתאים לכם.

1. המטבע המקומי נקרא ליטאס LITAS והוא החליף את הרובל משנות המשטר הקומוניסטי. כנראה שבשנת 2015 ליטא תהפוך לעוד מדינה שהמטבע שלה היא יורו. השער של הליטאס הוא קבוע וצמוד ליורו והשער היציג פחות או יותר הוא 1 יורו = 3.45 ליטים. כסף ניתן להחליף רק בבנק ואין כאן חלפנים כמו בפראג למשל. חנויות לא יקבלו מכם יורו ואפילו במלון אתם חייבים לשלם בליטים. בחנויות קטנות ובבזאר ניתן לשלם במטבע זר ללא בעיה. כנ"ל לגבי מוניות. 

המחירים בליטא יותר זולים עקרונית מהארץ ויוקר המחייה לגבי ישראלים או אורחים מארצות כמו גרמניה וסקנדינביה הוא זול בצורה משמעותית.
לגבי המקומיים לא כל כך בשל המשכורות הנמוכות יחסית. 

2. מחירי התחבורה הציבורית עלו רק לאחרונה ויש אפשרות לקנות כרטיס אלקטרוני שניתן להטעין בכסף בקיוסקים או באינטרנט או ניתן לשלם ישירות לנהג. כרטיס שקונים מהנהג עולה 3.50 ליט' כיורו בערך. התחבורה הציבורית עובדת 365 יום בשנה ובסופי שבוע התדירות נמוכה יותר. מוניות רצוי לא לעצור ברחוב, אלא אם כן אתם מסכמים מראש מחיר. הטוב ביותר להתקשר ולהזמין מונית בטלפון. 

רכבת מקשרת את עיר הבירה וילנה עם קאונס וכן עם הערים שליד הים הבלטי. כמו כן ניתן לנסוע ברכבת למוסקווה ולורשה שבפולין ומשם להמשיך ליעדים אחרים באירופה. לריגה לא ניתן לנסוע יותר ברכבת אלא רק בטיסה או באוטובוס. המרחק מוילנה לריגה שבלטביה הוא כ 300 ק"מ כמו תל אביב - אילת.

3. ניתן להשכיר רכבים בלי בעיה מיוחדת כי החברות הגדולות להשכרה פועלות כאן. מחירי הבנזין הם עקרונית דומים לאילו שבארץ רק  קצת יותר זולים.

4. לגבי בתי מלון. אם מדובר על מלונות 3 כוכבים טווח המחירים לחדר זוגי נע בסביבות ה 40 עד 80 יורו תלוי במיקום המלון וטיב השירות. מלונות 4 כוכבים יעלו מ 80 יורו ועד 140 יורו וגם כאן המיקום וטיב השירות קובעים את המחיר. יש גם קבוצת מלונות קטנה יותר שנועדה למטיילים המבוססים יותר ונותנת שירותים טובים יותר (בריכה סגורה מחוממת, מגרש  גולף, וכו' ) ושם המחירים נעים בין 150 יורו מינימום ל 350 יורו ללילה

5. מחירי המסעדות יותר זולים מהארץ והמבחר גדול. ניתן לאכול את כל סוגי האוכל שניתן למצוא בארץ למעט חומוס ופלאפל. מסעדות אוכל מהיר קיימות כמו מקדונלד, KFC, פיצה האט וכו'. כאמור המחירים גם ברשתות האלו זולים משמעותית מהארץ.

6. מחירי המזון עקרונית ובגדול יותר זולים מהארץ אם כי לא תמיד. קפה הרבה יותר זול מהארץ וכן מוצרי המזון הבסיסיים. הפירות שמיובאים לכאן מאירופה. דרום אמריקה צפון אפריקה ואפריקה הרבה יותר זולים לפעמים ממחירי הפירות שגדלים בארץ. לדוגמא היום (ספטמבר 2013) מחיר קילו אבטיח שמגיע מהמזרח בהובלה של כמה אלפי ק"מ עומד על כ 0.20 יורו לק"ג. בד"כ המחיר לקילו של אבטיח בקיץ בעונה עומד על סביבות ה 0.40 יורו ברשתות השיווק . קילו אפרסקים מיובאים עולה היום כ 1.20 יורו. תפוחים זולים כאן כי הם גדלים באקלים המקומי ללא בעיה ובמבחר זנים גדול.

7. בליטא יש שני סוגי תיירות...הישראלית/יהודית שמחפשת את השורשים ובאה לראות ובעיקר את המקומות הידועים לשמצה בה נרצחו מאות אלפי יהודים ואילו לצערנו מפוזרים לכל אורכה ורוחבה של המדינה. ויש את התיירות שבאה לראות את ליטא היפה ולהתרשם ממדינה עם קרוב ל 6000 אגמים מכל הגדלים, נהרות רחבים וארוכים, יערות ופארקים גדולים , ערים ועיירות עם רובעים עתיקים שחלקם שוחזרו וחלקם בהליך שחזור, ערי ספא ועיירות נופש לאורך החוף של הים הבלטי וכו'.

התקבלו 3 תגובות
מני מוטולה:  עדכון לגבי רכבת מוילנה לורשה - הקו היה אמור להפתח ואף פורסם בדף הבית של הרכבת הליטאית. אלא שבשלב זה הקו לא פעיל.
נכתב לפני 11 שנים
מיכל אופיר:  הי,
אנחנו נוסעים בסוכות לליטא עם 3 בנות בגיל העשרה ורצינו לדע תאם יש לך המלצות לביקור .
בעיקרון נשהה שם 6 לילות.
תודה רבה
מיכל
נכתב לפני 10 שנים
מני מוטולה:  שלום מיכל, אנא צייני את כתובת האימייל שלכם ואשלח לך תשובה מפורטת בברכה מני
נכתב לפני 10 שנים
על מנת להגיב עליכם
כתבות על ליטא
טיפים לטייול בליטא
שאלות על ליטא
כתבת המערכת פורסמה בתאריך 06/04/25 247 צפיות
מה יש לעשות בוילנה וילנה היא אחת הערים הכי מפתיעות באירופה – רחובות עתיקים, תרבות עשירה, אוכל טעים ואפילו "מדינה עצמאית" משלה! חפשו טיסות זולות דרך אקספלורר ותנו לעצמכם הזדמנות לחוות את הקסם של בירת ליטא. ...המשך קריאה
טסים לחו"ל מוגנים עם אקספלורר
במיוחד בתקופה הזאת, חשוב לטוס לחו"ל מוגנים ומכוסים. באקספלורר תמצאו ביטוח נסיעות מקיף שכולל כיסוי קורונה מורחב ואת שירות מגן טיסה שמבטיח 100% החזר במקרה חירום שאינו מאפשר לטוס.
לעוף על עצמכם - ולהרוויח מזה כסף
יש לכם תמונות מהטיולים האחרונים שלכם או טיפים לחלוק ולחלק? משתפים ידע, עונים על שאלות בפורום ומקבלים שוברי הנחה להזמנת טיסות באקספלורר בהתאם לתקנון
X