הכתבה מאת גלית מסל פורסמה בתאריך 20/05/12
|
2 תגובות | 2 לייקים | 12K צפיות
|
לא פעם יצא לי לשוטט ברחובות תל אביב, לחוש את הרעב שמשמיע את קולו (תרתי משמע כמובן) ולהיכנס לאיזו חומוסיה ש"תסגור לי את הפינה". לא פעם יצא לי להתחרט על זה. ביום שישי האחרון הכרתי את החומוסיה הראשונה ממנה יצאתי שבעה ומרוצה – זאת מבלי להתגלגל בכבדות החוצה. מסתבר שיש דבר כזה...
"הפאסט פוד" הישראלי
תרבות אכילת החומוס במדינתנו נתפסת כסימן היכר לישראליות לטוב ולרע. מה טוב בה? המהירות בה אנחנו מגיעים לשובע, הזמינות של חומוסיות בכל פינה, הסולידריות שמתלווה לניגוב, אה - וגם טעמו של החומוס עצמו כמובן. אז מה רע בה? זוהי תרבות מאביסה, שהקשר בינה לבין תזונה טובה בחלק מהמקרים הוא מקרי לחלוטין. בנוסף, תחושת השובע (שמורכבת גם לעיתים ממספר לא קטן של פיתות) נמדדת ע"י כמות התפיחות שלנו על הבטן אחרי הניגוב האחרון.
שלא תטעו, אני לא בדיוק הטיפוס שהולך עם טבלאות של ערכים תזונתיים, סופר כל קלוריה ומתחרט על כל מעדן מטוגן שנכנס לו לפה. אבל אין ספק שהגוף שלנו נותן אותותיו כשאנחנו נתקלים בעוד אחת ממאות החומוסיות נוטפות הכבדות והשמן שעובדות מתוך עיקרון התפוקה.
"יאנס" - טעים להכיר
בצהרי יום שישי החלטתי לעשות סיבוב ברחוב פרישמן - תל אביב עם חברה, כמו בכל מפגש חברתי שלי גם הנוכחי נסב סביב אוכל. שמעתי לפני כן על החומוסיה החדשה שנפתחה ברחוב אבל למען האמת לא התחשק לי משהו כבד. חלפנו על פניה והספיקה לי הצצה קטנה פנימה (ולתוך הצלחות של יושבי המקום) בשביל לחשוב על כך פעמיים. אחרי שתי דקות, מצאתי את עצמי יושבת ליד השולחן עם פיתה חמה ביד אחת ומזלג ביד השנייה המלקטת ממבחר של סלטים.  המסעדה מורכבת משני חללים. הראשון הינו חלל פנימי קטן בעל תחושה מרווחת, מספר שולחנות, מטבח פתוח וגרם מדרגות המוביל לשירותים. החלל השני הינו חיצוני מתוחם ברחוב עם מספר שולחנות. יש הטוענים שרמת האסתטיקה של מסעדה נמדדת בחדר הנוחיות שלה. ובכן, אם נשען על "מדד הנוחיות", מסעדת "יאנס" הייתה נקייה להפליא. לעומת הרבה מסעדות "אוכל מהיר" ישראליות בהן תחלופת הסועדים חשובה יותר מנראות המסעדה, ב"יאנס" מלווה אתכם התחושה שהאסתטיקה לא פחות חשובה מן התפוקה. המטבח הפתוח לכל הינו מצוחצח וחושף את רוח המקום ופתיחותם של בעלי המסעדה - שני חברי ילדות, אסף אשד ונועם אמסלם, שגדלו בעכו והחליטו לאחר שנים של עיסוק בתחום הקולינארי, להחיות את זכרונות ילדותם בהתגלמות "יאנס". לנו הם הביאו טעימה מעכו קרוב לבית.
שנתחיל לאכול?
לאחר ההזמנה, השולחן התמלא בכל טוב: סלט עגבניות חריף, לימון כבוש, צלחת עם חמוצים וירקות טריים, סלסה עם פלפלים ירוקים חריפים, סלט ירקות קצוץ טרי, טחינה, פלאפל חם, פיתות טריות וחמות וכמובן - צלחת נדיבה של חומוס עם גרגירי חומוס נימוחים ומשוושה חמימה. לא היה לי צל של ספק כי כל צלחת על השולחן העמוס הוכנה על טהרת הטריות.
 הביס הראשון היה מהפלאפל החם המתובל בטחינה עם עיטורים של פטרוזיליה קצוצה. זה היה סיפתח מצוין שהעלה את רף הציפיות משאר הצלחות שחיכו לי על השולחן והן לא אכזבו... הסלטים היו טריים ומרעננים ומילאו את תפקידם נאמנה - בין ביס מפלאפל לבין ניגוב חומוס הם השאירו את התאבון חי ובועט בעזרת פיקנטיות ורעננות. והחומוס? החומוס שלשמו באנו היה חומוס ביתי - פשוט וטוב, טעים וטרי. כמעט וויתרתי על הפיתה (כמעט).
תה עם נענע ובריזה מנמל עכו
בתום הארוחה העיניים רצו עוד אבל הבטן סגרה את שעריה. בנקודה זו התה שהגישו לנו היה "גראן פינאלה" לארוחה טובה. תה מתוק עם נענע ששטף הכל והשאיר טעם מתקתק בפה מבלי לנגוס בבקלאווה מיותרת.
שאלתי את הבעלים מהו פירוש השם "יאנס" וממש לא הופתעתי לגלות שפירושו "אנשים". עם השירות המזמין והאדיב, הפנים המחייכות וההתייחסות המכבדת לאוכל, ניכר שחשבו עלינו הסועדים. יצאנו בתחושה של "כמה כיף שהביאו לנו קצת מהבריזה של עכו".
מחיר לסועד: עד 50 ש"ח כתובת: פרישמן 88, תל אביב שעות פתיחה: א'-ה' 09:30-20:30, שישי 09:30-16:00
חומוס יאנס - תמונות נוספות
  
|
|
|