הגעה ועזיבה
טיסות: מאחר ואין טיסות ישירות לפנמה מישראל, בכדי להגיע אל פנמה יהיה עליכם לעבור דרך אירופה או דרך ארה"ב. הטיסה דרך ארה"ב מעט קצרה יותר וכוללת פחות עצירות ביניים, אולם לצורך הטיסה נדרשת ויזה לארה"ב. ניתן לנחות בפנמה דרך ערים שונות בארה"ב (בעיקר מיאמי וניו-יורק), דרך ערי הבירה של מדינות מרכז אמריקה השכנות ודרך מקסיקו. טיסות רבות מקיימות שתי עצירות ביניים כשהאחת באירופה והשנייה בארה"ב או בקוסטה ריקה. קיימות גם טיסות סדירות בין מדינות דרום אמריקה לפנמה. כמו יתר הטיסות, רובן נוחתות בבירה - פנמה סיטי. הטיסה אורכת כ- 16 שעות (תלוי בכמות עצירות הביניים וזמני ההמתנה לטיסות ההמשך), כשהעלות הממוצעת של כרטיס טיסה נעה סביב ה- 1,400$.
שייט: מרבית המטיילים מעדיפים את דרכי האוויר והיבשה, אך אלו מכם שרוצים להגיע דרך הים, קיימות מעבורות מהעיר קרטחנה (Cartagena) שבקולומביה ואפילו שירותים פרטיים של סירות מפרש. עלות שייט בסירת המפרש נעה בין 400-500$ כשהשייט נמשך כארבעה לילות עם עצירה של יומיים באיי סן בלאס היפהפיים. פרטים נוספים תוכלו לקבל באכסניות ובמלונות בקרטחנה.
תחבורה יבשתית: פנמה גובלת בקוסטה ריקה מצפון-מערב ובקולומביה מדרום-מזרח ולכן, ניתן להגיע אליה באופן יבשתי דרך שתי המדינות הללו באמצעות תחבורה מאורגנת, ולמגיעים מקוסטה ריקה - גם באמצעות רכב. מבין שלושת מעברי הגבול עם קוסטה ריקה, מעבר הגבול הפופולרי ביותר הינו מעבר קנואס (Paso Canoas) אליו ניתן להגיע באוטובוס. מעבר הגבול היבשתי עם קולומביה ידוע כלא בטוח למטיילים ובכלל ולכן אינו מומלץ למגיעים מדרום אמריקה. שתיים מחברות האוטובוסים הידועות בין קוסטה ריקה לפנמה הן Panaline ו- Ticabus המקשרות בין סן חוסה לערים דויד ופנמה סיטי, בנסיעות האורכות כ- 18 שעות.
תחבורה בתוך המדינה
תחבורה ציבורית: מי שמתכנן להתנייד במדינה באמצעות התחבורה הציבורית, יוכל לבחור בין מספר אמצעים ביניהם אוטובוסים ומוניות. התחבורה הציבורית בפנמה מסודרת, לא יקרה (כ- 3$ בממוצע לשעת נסיעה), אמינה ומגיעה לכל מקום ברחבי המדינה. לנסיעות הארוכות ובעיקר לנסיעות בתקופות חגים עמוסות, מומלץ להזמין מקום על האוטובוס יום לפני. את חלק מהנסיעות הארוכות ניתן לעשות בשעות הלילה. האוטובוסים הללו ממוזגים ועם בתי שימוש. טרמינל האטובוסים של פנמה סיטי ממוקם סמוך לנמל התעופה באלברוק (Albrook) ומומלץ להגיע אליו לפחות חצי שעה לפני השעה בה האוטובוס מיועד לצאת לדרך. מוניות הן דרך נוספת להתנייד בתוך ערי פנמה. לרוב יש להתמקח על המחיר כשעלות הנסיעות הקצרות נעה לרוב בין 1.25-2.5$.
רכב שכור: האופציה לשכור רכב בפנמה היא מאוד נוחה ויש לה יתרונות רבים. מאחר ומדובר במדינה קטנה, הנסיעות לא ארוכות מידי ומרבית הכבישים נוחים, מסודרים ובתנאים טובים. יתרון נוסף טמון כמובן בעצמאות, בגמישות ובנוחיות של רכב צמוד. היעד הכי פחות נוח להתנייד בו עם רכב שכור הוא פנמה סיטי, שבדומה לכל עיר גדולה אחרת בעולם, יש בה פקקים רבים, נהגים עצבניים ומעט מאוד חנייה. הכביש הפאן אמריקני חוצה את המדינה לכל אורכה וממנו יוצאים כבישים רבים ליעדים שסביבו. עלות ההשכרה ליום נעה בממוצע סביב ה- 50$ לרכב משפחתי. ככל שזמן ההשכרה יהיה ממושך יותר, כך תרד עלות ההשכרה היומית. זיכרו לקחת איתכם רשיון נהיגה בינלאומי בכדי להימנע מבעיות עם שוטרים.
שייט: במדינה עם כל כך הרבה איים, אין פלא שההגעה אליהם מתאפשרת באמצעות שייט. סירות מהוות את אמצעי התחבורה הפופולרי בעיקר בין קבוצות האיים של בוקס דל טורו וסן בלאס. בארכיפלג האחרון קיימות סירו רבות במסלול שבין פוארטו אובלדיה (Puerto Obaldia) לקולון. ניתן גם לשכור את שירותיו של מקומי אשר ישיט אתכם לאן שתרצו בין האיים השונים.
טיסות: לפנמה רשת יעילה ורחבה של טיסות פנים. שני נמלי התעופה העמוסים ביותר לטסים בפנים המדינה הם הנמלים בעיירה אלברוק (Albrook) ובעיר דויד. חברת התעופה היחידה המפעילה טיסות פנימיות בפנמה היא אייר פנמה (Air Panama). בעבר פעלה גם חברת אארו פרלס (Aero Perlas) אך היא הפסיקה את פעילותה במדינה החל משנת 2012. הטיסות לרוב אורכות פחות משעה והן אופציה טובה למטיילים המוגבלים בזמן בזכות מחירים סבירים יחסית. עלות טיסה לכיוון אחד למשל, מפנמה סיטי לדויד, נעה סביב ה- 100$. העלות משתנה בהתאם למרחק מהיעד, לעונה ולזמינות.